FR NL
146 MI20 trains to run on the RER B line

Alstom gaat pendeltrajecten in regio Parijs uitrusten met signalisatietechnologie

Enkele weken na de inhuldiging van de RER NG (Nieuwe Generatie) trein voor de RER D en RER E lijnen in Île-de-France door Île-de-France Mobilités, SNCF Voyageurs en Alstom, heeft Alstom een contract van €300 miljoen binnengehaald voor de implementatie van NExTEO signaleringstechnologie op twee Réseau Express Régional (RER) lijnen in de regio Île-de-France. Dit omvangrijke 12-jarige raamcontract is een van de meest omvangrijke signaleringscontracten die ooit in Frankrijk zijn gegund.

Onder deze overeenkomst zal Alstom het NExTEO treinautomatiserings-, besturings- en controlesysteem ontwikkelen en implementeren op de RER B- en RER D-lijnen in Île-de-France, voor Île-de-France Mobilités, SNCF Réseau, SNCF Voyageurs en RATP. Jean-Baptiste Eyméoud, President van Alstom France, onthulde dat in totaal 350 treinen en 100 kilometer van deze twee GEN-lijnen, die bekend staan om hun hoge verkeersvolume in Île-de-France, zullen worden uitgerust.

De CBTC-signaleringsoplossing (Communications Based Train Control) van NExTEO is een belangrijk onderdeel van een uitgebreide strategie om de infrastructuur van de RER B- en RER D-lijnen te moderniseren en te optimaliseren. Het doel is om het stijgende aantal reizigers op te vangen, de betrouwbaarheid van treinpassages in de gemeenschappelijke tunnel tussen de stations Gare du Nord en Châtelet-les-Halles te verbeteren, de prestaties in het centrum van Parijs te verbeteren en tegelijkertijd de minder dichtbevolkte voorsteden langs de RER-lijnen aan te passen. Bovendien vergemakkelijkt de technologie de gelijktijdige controle van de exploitatie- en interoperabiliteitsregels op zowel het nationale spoorwegnet van de SNCF als het uitgebreide stedelijke netwerk van de RATP, met name op het zuidelijke segment van de RER B lijn.

De Urbalis-signaleringstechnologie van Alstom zal ook bijdragen aan het verbeteren van de prestaties, punctualiteit en verwerkingscapaciteit van de GEN-lijnen B en D als antwoord op het toenemende passagiersverkeer. Door gebruik te maken van de expertise van de Alstom-vestigingen in Saint-Ouen en Aix-en-Provence, omvat dit CBTC-treinapparatuur en seinapparatuur langs het spoor.

Lees meer:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com