FR NL

Alstom voorzietDB Regio van 18 moderne Coradia Max treinen

Alstom heeft een order ontvangen om DB Regio AG te voorzien van 18 moderne Coradia Max elektrische treinstellen. Deze bestelling, bestaande uit 9 treinen met drie wagons en 9 treinen met vijf wagons, maakt deel uit van de voortdurende inspanningen om het passagiersvervoer in de Noord-Duitse staten Hamburg, Sleeswijk-Holstein en Mecklenburg-Vorpommern te verbeteren.

Deze moderne treinen zullen in eerste instantie worden ingezet op de regionale expreslijn RE1, die Hamburg met Rostock verbindt in het deelnetwerk Oostzee-Alster (OSTA). De start van de exploitatie is gepland voor de dienstregelingwijziging in december 2027. Zodra de lijn tussen Bad Kleinen en Lübeck is geëlektrificeerd en er een verbindingsboog is aangelegd, zullen de treinen hun dienst verlengen tot Lübeck.

De inzet van deze Coradia Max treinen past in bredere initiatieven om de mobiliteit in het noorden te verbeteren. Carsten Moll, voorzitter van DB Regio Northeast, toonde zich enthousiast over de nieuwe voertuigen en benadrukte het belang ervan voor de Hanse-Express, een cruciale vervoersverbinding voor forenzen en dagjesmensen tussen Rostock, Schwerin en Hamburg.

Deze milieuvriendelijke treinen, geschikt voor dagelijks gebruik, verbinden de Noord-Duitse regio’s met de metropoolregio Hamburg. De voertuigen, geproduceerd op de Alstom-locatie in Salzgitter, hebben een maximumsnelheid van 160 km/u en zijn af fabriek uitgerust met het European Train Control System (ETCS).

Interior of the new Coradia Max trains – Non-contractual design for illustration purposes (©Alstom Advanced & Creative Design)
Interieur van de nieuwe Coradia Max treinen – Niet-contractueel ontwerp voor illustratiedoeleinden (Foto: Alstom Advanced & Creative Design)

Verbeterde passagierservaring

De nieuwe treinen hebben een mix van enkele en dubbeldeksrijtuigen, waardoor de capaciteit, flexibiliteit en toegankelijkheid worden geoptimaliseerd. Vergeleken met bestaande voertuigen in Sleeswijk-Holstein en Hamburg bieden de Coradia Max treinen tot 50% meer zitplaatsen tussen Büchen en Hamburg tijdens piekuren. In Mecklenburg-Vorpommern zal de driewagentrein 265 zitplaatsen bieden, terwijl de vijfwagentrein met twee extra dubbeldeks middenrijtuigen in totaal 462 zitplaatsen zal bieden.

Daniel Bischof, Managing Director van VMV-Verkehrsgesellschaft Mecklenburg-Vorpommern mbH, benadrukte de positieve impact van de nieuwe treinen op de passagierservaring: “Met extra frequenties en nieuwe routes verbeteren we milieuvriendelijke mobiliteit die geschikt is voor dagelijks gebruik en de Noord-Duitse regio’s en de metropoolregio Hamburg met elkaar verbindt.”

De Coradia Max treinen zullen niet alleen het comfort van de reizigers verbeteren met voorzieningen zoals extra reizigersinformatie en loungeruimtes, maar bieden ook hellingvrije toegang voor reizigers met beperkte mobiliteit op bijna alle stations op de RE1, RE2 en RE4 lijnen. Het brede rijtuigprofiel op de bovenverdieping draagt bij aan een royaal gevoel van ruimte en bewegingsvrijheid, aangevuld met gratis Wi-Fi en speciaal behandelde ramen voor een betere ontvangst van mobiele telefoons tijdens het reizen.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.
Onderwerpen: , ,

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com