FR NL

Oekraïense minister van Transport: tientallen spoorbruggen zijn beschadigd door de oorlog

https://www.railfreight.com/railfreight/2022/04/21/ukraine-transport-minister-dozens-of-railway-bridges-damaged-by-war/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-16

Tot 30 procent van de Oekraïense infrastructuur, waaronder tientallen spoorbruggen, is vernietigd in de twee maanden durende oorlog in Oekraïne. De schade die tot nu toe is aangericht, bedraagt ​​ongeveer 100 miljard dollar. Dat verklaarde de Oekraïense minister van Infrastructuur Oleksander Kubrakov. Hij voegde eraan toe dat mits heel hard werken herstel mogelijk is in twee jaar.

Kiev had voordien de impact van de oorlog op algemene voorzieningen zoals het wegennet en bruggen niet gespecificeerd. Regeringsfunctionarissen hadden de totale schade door het oorlogsgeweld en de bombardementen al geschat op ongeveer 500 miljard US dollar (464 miljoen euro).

Opgeblazen bruggen

“Vrijwel alle delen van ons transportsysteem hebben op de een of andere manier geleden”, zei Kubrakov. Hij vermeldde ook dat 300 verkeersbruggen en tientallen spoorbruggen zijn opgeblazen. Daarnaast moet minimaal 8000 kilometer aan wegen worden hersteld of gereconstrueerd. Tot slot benadrukte hij dat op plaatsen die door het Oekraïense leger worden gecontroleerd, de wederopbouwwerkzaamheden al zijn begonnen.

Auteur: Jos Sterk