FR NL
Spoorwerkzaamheden in Belgie

RailTech Belgium 2023 gaat bijna van start, schrijf je snel in

Dinsdag is het zover. Benjamin Brolet / Infrabel

Deze week organiseert ProMedia Group in Brussel de eerste editie van RailTech Belgium. Het evenement voor internationale en Belgische spoorprofessionals is op dinsdag 6 en woensdag 7 juni in Brussel en bestaat uit een beursvloer met pop-up exhibition en kennissessies. Toegang is gratis, maar je moet je nog wel even registeren. Ook wordt er een betaald conference-programma georganiseerd voor alle ins en outs binnen de Belgische spoorsector.

RailTech Belgium begint op dinsdagavond 6 juni met een netwerkevent. Daar komen kunnen spoorprofessionals uit binnen- en buitenland in contact komen met hun Belgische collega’s voor kennisuitwisseling. De federale regering van België heeft recentelijk voor het eerst een veelomvattende visie voor het spoor gepresenteerd: de Spoorvisie 2040. Daarin worden de plannen omlijnd die ervoor moeten zorgen dat meer personen en goederen via het spoor vervoerd zullen worden.

De concurrentiepositie van het spoor moet ook verbeterd worden en verduurzaming speelt daarin een grote rol. Dit betekent dat er talloze projecten gaande zijn. Denk aan de opwaardering van spoorinfrastructuur, de uitrol van ECTS en het stroomlijnen van het spoorgoederenvervoer van en naar de grote Belgische havens, zoals die in Antwerpen.

De genoemde onderwerpen en nog veel meer komen aan bod tijdens het conference-programma. Onder de sprekers afgevaardigden van het ministerie van Mobiliteit, spoorbeheerder Infrabel, spoorwegmaatschappij NMBS, Railport Antwerpen, Lineas en meer. Klik hier voor meer informatie.

Exposanten en kennissessies

Op de gratis beursvloer maak je tijdens de pop-up exhibition kennis met tientallen exposanten. Zij presenteren er hun nieuwste producten, innovaties en oplossingen. Je komt er onder meer in contact met Alstom, De Bonte Group, STRAIL en voestalpine Railway Systems. Hier lees je alles over de deelnemende bedrijven.

Tijdens de beursdag kun je ook kosteloos deelnemen aan zogeheten kennissessies. Tijdens zo’n sessie gaan bedrijven en instanties dieper in op bepaalde technologieën, producten en ontwikkelingen. Denk aan ATO, datagebruik, asset management en de slimme inzet van personeel. Ook gaan we dieper in op de comeback van de nachttrein en discussiëren we ter afsluiting over het onderhands gunnen van de exploitatie van spoorlijnen versus het vrijgeven van de markt. Het volledige programma vind je hier.

Wacht daarom niet langer en registreer je nog snel voor RailTech Belgium 2023. 

Auteur: Nick Augusteijn