FR NL

De Lijn geeft vandaag aftrap voor campagne voor meer duurzame mobiliteit

De voorbije jaren is onze maatschappij ingrijpend veranderd. Dat heeft vele Vlamingen ertoe aangezet om hun levenskeuzes onder de loep te nemen. Hoe wonen, werken en leven we? Maar ook, hoe verplaatsen we ons? En welke impact heeft dat op het klimaat?

Het openbaar vervoer speelt hierin een belangrijk rol. En daarom wil De Lijn, met 30 jaar ervaring in openbaar vervoer op de teller, de handschoen ook opnemen.

De Lijn engageert zich voor een duurzame Vlaamse mobiliteit met een aanzienlijke daling van de C02-uitstoot. En wil daarbij ook de Vlamingen betrekken, door hen aan te moedigen hun mobiliteit te verduurzamen.

Vandaag persmoment

Graag nodigt De Lijn de journalisten uit voor een persmoment waarop Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit, Johan Sauwens, voorzitter van de raad van bestuur, en Ann Schoubs, directeur-generaal, mee dit engagement ondertekenen en zo de aftrap geven van een nieuwe campagne. Om het engagement nog zichtbaarder te maken in het straatbeeld, zullen de (en deze van de exploitanten) elektrische bussen vanaf dinsdag een opmerkelijke nieuwe look krijgen. Ook die wordt onthuld tijdens het persmoment.

Het persmoment vindt plaats op de stelplaats van De Lijn in Leuven.

Aanmelden kan via pers@delijn.be.

Praktische info:

Datum: dinsdag 14 juni 2022

Tijdstip: van 13 tot 14 uur

Plaats: Stelplaats Leuven Noord – Eenmeilaan 37 – 3010 Kessel-Lo

Bereikbaar vanaf station Leuven met buslijn 2 (Heverlee – Kessel-Lo) of te voet op een tiental minuten.

Auteur: Jos Sterk