FR NL

Burgemeester Tommelein ontgoocheld over het ontbreken van treinen naar Oostende in de herfstvakantie

Werken aan het spoor 2022, Infrabel

Eind oktober start Infrabel met een grote spoorwerf tussen Brugge en Oostende waarbij het treinverkeer vanaf zaterdag 29 oktober tot en met zondag 6 november plaatselijk onderbroken zal zijn.

De NMBS zal een aangepaste treindienst voorzien en vervangbussen inzetten.

Bart Tommelein is niet tevreden

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open VLD) is allesbehalve tevreden over het feit dat er opnieuw geen treinen naar Oostende zullen rijden tijdens de herfstvakantie.

Tommelein verklaarde op VRT NWS weliswaar begrip te hebben voor de werken, maar was niet te spreken over de communicatie. Naar eigen zeggen werd op geen enkel moment overleg gepleegd met de stad Oostende over het wegvallen van de treinverbingen in de periode van het herfstverlof.

Infrabel belooft beterschap in de toekomst

Infrabel gaf toe dat er geen echt overleg is geweest en beloofde in de toekomst op dat vlak beterschap. De steden en gemeenten langs het traject richting Oostende werden wel ingelicht op het moment van de perscommunicatie op 6 oktober.

Bovendien zouden er ook contacten geweest met de stadsdiensten voor de onvermijdelijke planning van werken aan de overwegen tijdens de werken.

Auteur: Jos Sterk