Vuilniswagenchauffeur veroorzaakt ernstige schade aan bovenleiding spoor

Vrachtwagen veroorzaakt schade aan bovenleiding
Vrachtwagen veroorzaakt schade aan bovenleiding – Infrabel

Een chauffeur van een vuilniswagen heeft dinsdag voor veel schade gezorgd aan de spoorwegovergang van het station in Kortemark. De kraanarm van zijn truck was onvoldoende ingeklapt toen hij de sporen overstak, waardoor er 300 meter aan bovenleidingen beschadigd raakten en ook de slagbomen averij opliepen. De herstelwerkzaamheden zullen naar verwachting woensdagmiddag worden afgerond.

Het voorval vond dinsdag rond het middaguur plaats tussen Lichtervelde en Diksmuide, op de spoorlijn Gent-Deinze-De Panne. Oorzaak was een uitstekende kraanarm van een vuilniswagen. “De kabels van de sporen zijn over een afstand van 300 meter beschadigd en ook de slagbomen van de overweg die werden aangereden, laat Infrabel weten.

Vervangbussen ingezet

Naar aanleiding van het ongeval werd de spoorwegovergang bij het station van Kortemark lange tijd afgesloten waardoor het verkeer moest omrijden. Het treinverkeer tussen Diksmuide en Lichtervelde werd onderbroken en de NMBS legde vervangbussen in.

Infrabel hoopt woensdagmiddag een eerste spoor opnieuw in dienst te kunnen nemen. Tot die tijd is er geen treinverkeer mogelijk en blijven vervangbussen ingezet worden.

Oproep aan vrachtwagenchauffeurs

Infrabel roept naar aanleiding van het voorval vrachtwagenbestuurders op om steeds de hoogte van hun lading goed te controleren, om dergelijke incidenten, met ernstige gevolgen voor het treinverkeer en de reizigers, te vermijden.

Auteur: Jerom Rozendaal