FR NL
werkzaamheden aan het spoor tussen Oudenaarde en Ronse

Infrabel vernieuwt spoor in regio Kortrijk vanaf dit weekend

werkzaamheden aan het spoor tussen Oudenaarde en Ronse

Infrabel heeft de komende twee weekenden spoorvernieuwingswerkzaamheden gepland in de regio Kortrijk. Zo worden er talloze wissels vervangen en nagekeken en worden er eveneens een aantal spoorbruggen onder handen genomen. Door de werken is het treinverkeer de komende weekenden op een aantal trajecten gestremd.

Tijdens het weekend van 21 en 22 augustus voert Infrabel vernieuwingswerken uit aan zes wissels tussen Kortrijk en Moeskroen en rijden en ook geen treinen. Een weekend later worden op het traject Kortrijk en Harelbeke zeven wissels nagezien. “Het onderhoud aan de wissels moet de veiligheid van het treinverkeer garanderen”, laat Infrabel weten aan omwonenden. In hetzelfde schrijven waarschuwt het voor mogelijke geluidsoverlast.

Tijdens het weekend van 28 en 29 augustus vervangt Infrabel vervolgens de dwarsliggers en spoorstaven van de brug over de Zwevegemsestraat in Kortrijk. Ook worden dan voorbereidende werken gepland tussen Harelbeke en Waregem, in het kader van het Europese beveiligingssysteem ETCS. Dat weekend is geen treinverkeer mogelijk tussen Kortrijk en Oudenaarde en tussen Kortrijk en Waregem.

Waterdichting brugdek in Kortrijk

Een laatste renovatie in de regio Kortrijk moet de waterdichting van de spoorbrug over het kanaal Bossuit-Kortrijk verbeteren. De renovatie wordt hier uitgevoerd samen met de Vlaamse Waterweg. De afgelopen maanden werden de eerste betonherstellingen gedaan aan het landshoofd en aan het brugdek. De waterdichting van de brugvoegen moet plaatsvinden van vrijdag 27 tot maandagochtend 30 augustus. Werken die daarna nog resteren, zullen geen impact hebben op het treinverkeer.

NMBS heeft een alternatieve treindienst uitgewerkt en zet ook vervangbussen is.

Lees ook: Grondige vernieuwing van de spoorlijn Oudenaarde-Ronse

Auteur: Jerom Rozendaal