FR NL

De ontbrekende spoorverbinding van de noord-zuidcorridor in Iran wordt afgewerkt

https://www.railfreight.com/corridors/2022/04/22/irans-missing-north-south-corridor-rail-link-proceeds-with-construction/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-16

Ongeveer een derde van de spoorlijn tussen Rasht en Bandar Anzali in Iran is aangelegd. Het betreft meer bepaald 11 van de 35 kilometer spoor. De bouw van de lijn gaat onverminderd door en dit ondanks enkele technische uitdagingen, zei Abbas Khatibi, de adjunct-directeur van Iran’s Construction and Development of Transportation Infrastructures Company (CDTIC). “Volgend jaar wordt een belangrijke spooras in gebruik genomen”, voegde hij eraan toe.

De spoorverbinding Rasht-Astara wordt beschouwd als een van de belangrijkste knelpunten bij de ontwikkeling van de internationale noord-zuidtransportcorridor die zich uitstrekt van Rusland, door de Kaukasus en Iran tot aan de Perzische Golf. Iran kreeg te maken met financiële en technische problemen, waardoor het de bouw van de verbinding jarenlang moest uitstellen.

Einddoel is in zicht

Nu is het land echter heel dichtbij de voltooiing van een spoorweggedeelte dat cruciaal kan zijn bij de verlenging van de spoorlijn van Rasht naar Astara. De lijn Rasht-Bandar Anzali zal in 2023 voltooid zijn. Het belang van dit traject kan niet onderschat worden omdat het spoortoegang biedt tot de Kaspische Zee, aangezien Bandar Anzali een havenstad is.

Nog 24 kilometer te gaan

Khatibi benadrukte dat CDTIC tijdens de aanleg van het eerste deel van de lijn meerdere uitdagingen het hoofd moest bieden, gaande van een gebrek aan financiële middelen tot de hoge waarde van de landbouwgrond en de tuinen waar de lijn doorheen loopt. Waardoor het veel geld kostte om gronden te verwerven. Bovendien bleek het moeilijk om te werken in moerasgebieden”. Deze factoren waren er verantwoordelijk voor dat de plannen enige vertraging opliepen.

De werken gingen echter door en verlopen momenteel een stuk efficiënter. Er resteren nog 24 kilometer voor de voltooiing van de lijn, die in 2023 klaar zal zijn. De totale waarde van het project bedraagt ​​ongeveer 155 miljoen dollar.

Auteur: Jos Sterk