FR NL
European Sleeper

Vertrekdatum European Sleeper naar Berlijn bekendgemaakt

Op 25 mei is het zover. 2022, European Sleeper

Vanaf donderdag 25 mei 2023 zal de eerste nachttrein van European Sleeper vanuit Brussel via Amsterdam naar Berlijn vertrekken. De trein zal vanaf die datum drie keer per week gaan rijden met de wens om vanaf 2024 de frequentie te verhogen naar een dagelijkse verbinding tussen Brussel en Berlijn.

De European Sleeper zal bestaan uit tien rijtuigen met drie verschillende comfort niveaus: zitplaatsen, ligplaatsen en slaapplaatsen. Ontbijt is inbegrepen bij de prijs. Het is ook mogelijk om de fiets mee te nemen en zoals al eerder bekend werd zijn huisdieren ook toegestaan, alhoewel daarvoor een privétuig geboekt moet worden. Zitplaatsen voor een trip naar Berlijn zijn verkrijgbaar vanaf 49 euro, een couchette vanaf 79 euro en voor een slaapplaats moet minimaal 109 euro worden neergeteld. De kaartverkoop start vanaf maandag 23 januari2023.

Spoorboekje

European Sleeper zal vertrekken vanaf station Brussel Zuid en aankomen op station Berlijn Hbf. Tussendoor stopt de trein negen keer, te noemen op de station Antwerpen Centraal, Roosendaal, Rotterdam Centraal, Den Haag HS, Amsterdam Centraal, Amersfoort, Deventer, Bad Bentheim en Hannover Hbf.

Vanaf eind 2023 hoopt European Sleeper te rijden volgens dit spoorboekje:

European Sleeper.

Aansluiting op Praag

Eerder werd bekend dat de gewenste aansluiting van European Sleeper op Praag voorlopig niet gehaald kan worden en daarom Berlijn als eindpunt heeft. Vanaf december 2023 moet European Sleeper – volgens een nieuwe prognose – ook doorrijden naar Dresden en Praag. “Zolang we zelf nog niet kunnen doorrijden, biedt onze nachttrein in Berlijn Hbf in ieder geval een goede aansluiting op de Eurocity naar Dresden en Praag. Deze vertrekt om 07.16 uur en komt om 11.35 uur aan in Praag”, aldus European Sleeper. European Sleeper wordt opgestart met gehuurde rijtuigen, maar de aanbieder laat weten dat er op korte termijnzal worden geïnvesteerd in eigen rijtuigen met meer comfort en meer privacy opties.

Auteur: Kenneth Steffers