FR NL
MIVB plaatste barrières in de sporen om te verhinderen dat voertuigen de tunnel in zouden rijden.

Automobilist rijdt zich weer vast in trambedding Brussel-Zuid

MIVB plaatste barrières in de sporen om te verhinderen dat voertuigen de tunnel in zouden rijden.

Een automobilist heeft zich vorige week vastgereden op de tramsporen van de overdekte straat aan de Zuidtunnel in Brussel. Wellicht zag de oudere man de tramsporen als rijvak. Eerder vergisteren ook andere chauffeurs zich ook al.

Toen de automobilist de Zuidtunnel inreed, kon hij niet meer voor of achteruit, zo meldt de Brusselse stadswebsite Bruzz. Op de site van Bruzz is ook een beeld van het incident te zien. Tram 81 werd een half uur stilgelegd. De wagen werd weggetakeld. Volgens de MIVB mag de man zich aan een gepeperde rekening verwachten.

Stopborden

In het verleden reden nog andere automobilisten zich vast in de Zuidtunnel. Er staan wel stopborden alsook een waarschuwingsteken. Volgens de MIVB is alles goed aangeduid. “Alles is duidelijk aangegeven en waar barrières konden geplaatst worden is die al jaren geleden gebeurd”, klikt het bij de MIVB. “Probleem ligt bij de verstrooide automobilist. Je kan een tunnel niet helemaal afsluiten, want de tram moet natuurlijk ook nog doorkunnen.”

Range Rover

Volgens de MIVB waren de bestuurders die in het verleden in de tunnel reden wat verward of dronken. Een triest hoogtepunt was ongetwijfeld de rit die een bestuurder maakte met een Range Rover, vanaf Albert tot het Zuidstation. Dat was meteen de aanleiding voor de MIVB om barrières in de sporen te bouwen. Die verhinderen dat automobilisten de tunnel in kunnen rijden. De auto komt wel vast te zitten in de barrière en moet getakeld worden.

Auteur: Matthias Vanheerentals