FR NL
Werken aan lijn 9 zijn afgerond en tramlijn wordt in gebruik genomen

Versleten tramsporen naar Tervuren vernieuwd

Verschillende tramwerken starten in Brussel Op maandag 21 augustus start de MIVB met werken aan tramlijn 44, die Tervuren met Montgomery verbindt. Concreet worden de tramsporen vervangen tussen het Vierarmenkruispunt en de terminus ‘Tervuren Station’.

De MIVB zal de versleten tramsporen op de Tervurenlaan vervangen tussen het Vierarmenkruispunt en de terminus ‘Tervuren Station’. De werken zijn gepland van 21 augustus 2023 tot 31 maart 2024 en verlopen in 5 fasen. Van 21 augustus tot en met 1 september 2023 wordt tramlijn 44 omgeleid vanaf Madoux richting Ban-Eik via de reisweg van tramlijn 39. Er rijdt een T-bus tussen het trammuseum en Tervuren Station. Vanaf 2 september 2023 tot het einde van de werken wordt tramlijn 44 beperkt tot het Vierarmenkruispunt en rijdt er een T-bus tussen het Vierarmenkruispunt en Tervuren Station.

Louizalaan

Er vinden nog andere werken plaats die gevolgen hebben voor het Brussels tramverkeer. Tram 8 is ook 5 dagen onderbroken door werken aan de Louizalaan. Door werken in de Louizalaan, ter hoogte van het kruispunt met de Abdijstraat, wordt tram 8 van maandag 14 augustus tot en met vrijdag 25 augustus onderbroken tussen de haltes Legrand en Louiza en tram 93 tussen de haltes Stefania en Legrand. Ook tram 93 rijdt tijdens die periode niet tussen de haltes Stefania en Legrand.

Onderwerpen: ,

Auteur: Matthias Vanheerentals