Station Etterbeek wordt gerenoveerd

Ontwerp van het nieuwe station Etterbeek
Ontwerp van het nieuwe station Etterbeek Studio Roma

Het station van Etterbeek wordt gerenoveerd. De NMBS heeft een aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning ingediend bij het Brussels Gewest.

Als onderdeel van de renovatie worden de perrons op station Etterbeek vernieuwd. Er wordt ook een voetgangers- en fietsersbrug gebouwd die de Pleinlaan en Kroonlaan met elkaar zal verbinden. Vanaf deze brug komt er een lift naar elk perron. Hiermee wordt het station ook toegankelijk voor mensen met een handicap. Verder wordt ook het stationsgebouw gerenoveerd, evenals de fietsparkings. De oude schuilhuisjes voor reizigers op de perrons worden vervangen door luifels. Die werken staan gepland tussen 2025 en 2029.

Architectuurwedstrijd

Vooral studenten van de naburige VUB en ULB maken gebruik van station Etterbeek. Voor het ontwerp van het vernieuwde station werd een architectuurwedstrijd georganiseerd. Het gevestigde architectenbureau Multiple kwam daarbij als winnaar uit de bus. Het bureau wordt ondersteund door Studio Roma, SEA en SECA. De NMBS zal 8 miljoen euro in de renovatiewerken steken. Het is wel de bedoeling dat het station tijdens de renovatie in gebruik zal blijven.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals