FR NL
metrostel M7 van de MIVB

Gemeente stapt naar rechtbank voor trillingen metrostellen

metrostel M7 van de MIVB MIVB

De Brusselse gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe sleept de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB en Brussels Gewest voor rechter voor te luide en trillende metrotoestellen. De problemen worden volgens het gemeentebestuur vooral veroorzaakt door de M7-metrotoestellen. Volgens het gemeentebestuur zorgt dit al maanden voor buitensporige overlast.

Volgens schepen Xavier Lienart (LB) maken de metro’s te veel lawaai en veroorzaken ze trillingen. Volgens de schepen werd het probleem al vaak bij de MIVB aangekaart, maar is er nog geen oplossing gekomen. Het gemeentebestuur stapt nu naar de rechtbank in de hoop dat de MIVB er iets aan doet. Volgens woordvoerster An Van hamme is de MIVB bezig met het probleem. Volgens haar zijn de problemen al verbeterd.

1400 wielen

In totaal moeten er zo’n 1.400 metrowielen vervangen worden en dit vraagt volgens de MIVB tijd. “We vinden het uiteraard zeer vervelend voor de buurtbewoners dat de vervanging van de metrowielen tijd vraagt. Behalve de vervanging van de metrowielen, hebben we ook de metrosporen bijgeslepen en ook dat wordt vanzelfsprekend nog opgevolgd. Er is al verbetering merkbaar is.”

Wielendraaibank MIVB
Wielendraaibank MIVB
Onderwerpen: , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals