FR NL

Pfaff-silberblau Verkehrstechnik haalt contract voor Riyadh Metro binnen

https://railway-news.com/pfaff-silberblau-verkehrstechnik-awarded-contract-for-riyadh-metro/?dtt=*|D1544|*&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week5-2022&utm_term=Pfaff

Pfaff-silberblau Verkehrstechnik heeft het miljoenencontract voor het megaproject Riyadh Metro binnengehaald. Het in Kissing gevestigde bedrijf heeft de order gekregen ondanks zware internationale concurrentie en zal dus zijn krachtige hefsystemen leveren voor het meest prestigieuze transportproject dat momenteel loopt.

In de strijd tussen aannemers om heftechnologie te leveren voor het onderhoud van metro’s als onderdeel van het Saoedi-Arabische “Riyadh Public Transport Project”, met een budget dat oploopt tot meerdere miljarden dollars, is Pfaff-silberblau Verkehrstechnik als duidelijke winnaar naar voren gekomen.

Zware internationale concurrentie verslagen

Alle drie de consortia die werken aan het project kozen voor de betrouwbare vloerhefsystemen en mobiele hefvijzels van het bedrijf in Kissing. Pfaff-silberblau Verkehrstechnik was in staat de zware internationale concurrentie te verslaan met zijn veilige, betrouwbare hijsoplossingen, met zijn expertise en met zijn strenge servicenormen.

Megaproject met Siemens, Ansaldo STS en Alstom

Het “Riyadh Public Transport Project” in de Saoedi-Arabische hoofdstad wordt beschouwd als het grootste afzonderlijke infrastructuurproject in de geschiedenis van het land. De financiering voor het totale project bedraagt ​​ongeveer 22,5 miljard dollar. Drie internationale consortia, waaronder firma’s als Siemens in Duitsland, Ansaldo STS in Italië en Alstom in Frankrijk, zijn ingeschakeld voor de bouw van de prestigieuze Riyadh Metro, die zal bestaan ​​uit zes metrolijnen met een totaal spoorwegnet van 176 km. Het zal gebruik maken van onbemande treinen van Siemens, Bombardier/Ansaldo en Alstom.

Veilige hefsystemen voor onder de vloer en mobiele hefkrikken

De robuuste hefsystemen van Pfaff-silberblau Verkehrstechnik zullen worden gebruikt voor het onderhoud van de metrostellen in de drie hypermoderne werkplaatsen van Riyadh Metro. De door de technische specialisten van Pfaff-silberblau geproduceerde vloerhefsystemen en mobiele hefvijzels kunnen gesynchroniseerd complete metrotreinen met een totaalgewicht tot 144 ton tot ergonomische werkhoogtes heffen, dit zowel voor inspectie als voor het verwisselen van de draaistellen. De hefsystemen van Pfaff silberblau voldoen aan de strengste veiligheidsnormen, zoals de Europese norm voor hefplatforms voor voertuigen, DIN EN 1493.

Auteur: Jos Sterk