FR NL
Alstom's headquarter

Alstom verkoopt conventionele signaleringsactiviteiten Noord-Amerika aan Knorr-Bremse

Alstom, wereldwijd marktleider op het gebied van slimme en duurzame mobiliteit, heeft de verkoop aangekondigd van zijn Noord-Amerikaanse conventionele signaleringsactiviteiten aan Knorr-Bremse AG voor een bedrag van ongeveer 630 miljoen euro. Deze stap is een belangrijke mijlpaal in de inspanningen van Alstom om zijn positie in de spoorwegsector te versterken en zijn schuldafbouwplan uit te voeren.

De overeenkomst, die op 19 april 2024 werd afgerond, maakt deel uit van het bredere actieplan van Alstom dat op 15 november 2023 werd onthuld. Dit plan is erop gericht om Alstom’s leiderschap in de spoorwegsector te verstevigen en tegelijkertijd een robuuste investment grade rating te behouden en een schuldafbouwdoelstelling van 2 miljard euro te realiseren. Gedetailleerde plannen met betrekking tot deze doelstellingen zullen bekend worden gemaakt tijdens de bekendmaking van de jaarresultaten op 8 mei 2024.

Henri Poupart-Lafarge, voorzitter en Chief Executive Officer van Alstom, toonde zich tevreden met de overeenkomst en benadrukte de bijdragen van de Noord-Amerikaanse signalisatiemedewerkers van Alstom aan de ontwikkeling van een succesvol bedrijf in de afgelopen jaren.

De verkoop heeft specifiek betrekking op het conventionele segment van Alstom’s Noord-Amerikaanse signaleringsactiviteiten, die in het boekjaar 2023/24 ongeveer 300 miljoen euro aan inkomsten genereerden. Ondanks deze desinvestering blijft Alstom zich inzetten voor de Noord-Amerikaanse signalisatiemarkt via andere segmenten, waaronder Communications Based Train Control (CBTC) en European Train Control System (ETCS) oplossingen.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring door de regelgevende instanties, en zal naar verwachting in de zomer van 2024 worden afgerond. Alstom heeft Crédit Agricole CIB aangetrokken als financieel adviseur, White & Case LLP als juridisch adviseur, Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLP als antitrust adviseur en Accuracy voor de financiële due diligence. Na afronding van de transactie verwacht Alstom een opbrengst te ontvangen van ongeveer 620 miljoen euro, na aftrek van verwachte belastingen en transactiekosten.

Lees meer:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com