FR NL

Bouw Brwinow terminal van Hupac schiet goed op

https://www.railfreight.com/railfreight/2022/03/02/hupacs-brwinow-terminal-advances-with-construction/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-09

De terminal van Hupac in Brwinow, nabij Warschau, Polen, nadert de laatste bouwfase. De werken op de site zijn nog maar een jaar geleden gestart, terwijl de terminal over enkele maanden al operationeel zal zijn.

Hupac deelde recente foto’s van de vooruitgang van de bouw via een LinkedIn-bericht. Zo is duidelijk zichtbaar dat de werken goed opschieten. De eerste terminalgebouwen krijgen vorm, terwijl de materialen die nodig zijn voor de spooraanleg al aanwezig zijn.

De nieuwe overslagterminal zal de consolidatie van treinen naar Rusland en China met goederen uit heel Europa mogelijk maken. Veel intermodale treinen vertrekken vanuit Centraal-Polen naar Azië en veel treinen keren vandaar terug via de veelgebruikte grensovergang tussen Wit-Rusland en Rusland. Op deze centraal gelegen faciliteit kan de operator 740 meter lange treinen op vier overslagsporen afhandelen.

Een andere invulling voor terminals

Railgoederenterminals zijn cruciaal voor de ontwikkeling van grote en efficiënte netwerken. De industrie is zich daar maar al te goed van bewust. Michael Stahlhut, de CEO van Hupac Group, gaf echter nog een andere invulling op wat terminals zouden kunnen betekenen.

“In de geest van een dieper verbonden Europa bouwen we onze nieuwe terminal in Brwinow op. Dankzij alle helpende handen krijgt het Europees idee steeds meer realiteit. We kunnen simpelweg niet stoppen met het leggen van verbindingen met industrieën en stedelijke gebieden in een verenigd Europa, dit is de sleutel tot samenleven”, onderstreepte hij in een LinkedIn-bericht.

In een uitdagende periode met aanhoudende crisissen onderstreept Hupac de positieve invloed en kracht die het goederenvervoer per spoor kan hebben om de wereld bij elkaar te brengen. Ook als dit soms wat moeilijker lijkt. Of, zoals het bedrijf het formuleerde, het goederenvervoer per spoor kan helpen bouwen aan de toekomst van een verbonden, welvarende en duurzame wereld.

Auteur: Jos Sterk