FR NL

GB Railfreight ontplooit de vlag van Oekraïne

https://www.railfreight.com/railfreight/2022/04/07/gb-railfreight-flies-the-flag-for-ukraine/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-14

Om hun sympathie voor Oekraïne (letterlijk) op de rails te zetten, heeft spoorwegexploitant GB Railfreight een van zijn klasse 66 diesels “Слава Україні” genoemd, met de Engelse vertaling “Glory to Ukraine” als onderschrift. De locomotief is geverfd in hemelsblauwe en zonnebloemgele kleuren, een aanpassing van de bedrijfskleuren aan de Oekraïense nationale vlag. De locomotief is vertrokken vanuit Arlington Fleet Services in Eastleigh, in de buurt van Southampton, voor onmiddellijke inzet bij de dagdagelijkse operaties van het bedrijf.

Dit gebaar van steun zal zeer zichtbaar zal zijn op het Britse spooregnetwerk. Bedoeling van GBRf is uiteraard om steun aan de bevolking van Oekraïne tot uiting te brengen. Met zoveel mensen in het VK die hun huizen openstellen voor vluchtelingen, is het een gebaar dat moet gezien worden als een symbool van zowel gastvrijheid als hoop. De Oekraïense staatsburgers die in het Verenigd Koninkrijk als vluchteling verblijven, zullen op het Britse spoorwegnet iets zien dat hun herinnert aan hun land van herkomst.

Golf van lofbetuigingen

GB Railfreight staat al bekend om zijn gemeenschaps- en liefdadigheidswerk, waaronder een spraakmakende campagne ter ondersteuning van vrijwilligersorganisaties die zich inzetten voor prostaatkanker en de problemen die met deze ziekte gepaarsd gaan. GBRf neemt ook deel aan onderwijsprogramma’s, bedoeld om scholieren bewuster te maken van de gevaren van het spoor.

De onthulling van “Glorie aan Oekraïne” heeft geleid tot een golf van lofbetuigingen op de sociale media. De Twitter-post is een van de meest populaire ooit van het bedrijf. De locomotief, met de aanduiding 66708, trekt ook al veel belangstelling in het buitenland.

Auteur: Jos Sterk