FR NL

Nieuwe havenshuttle in Rotterdam met vaste dienstregeling

Mirjam Lens

De haven van Rotterdam beschikt per 30 juli over een nieuwe havenshuttle. Logistiek operator Trimodal Europe heeft een shuttletrein gelanceerd met een vaste dienstregeling van 16 vertrekken per week tussen de RSC-terminal in de Waalhaven en drie deepsea-terminals op de Maasvlakte (RWG, EMX en APM2).

Alle vertrekken zijn vanaf de RSC-terminal met bestemming een van de drie deepsea-terminals op de Maasvlakte, vertelt Don van Riel, directeur van Trimodal en initiatiefnemer van wat intussen ook wel de Maasvlakte-shuttle wordt genoemd.

Efficiëntiewinst

“Intermodale operators vertrokken vroeger vanaf meerdere terminals, maar hadden regelmatig te maken met vertragingen waardoor ze hun slot misten. Bovendien konden ze vaak maar drie of vier containers op een trein boeken. Er was dus veel te winnen op het gebied van efficiëntie”, aldus Van Riel.

De Maasvlakte Shuttle bundelt lading van meerdere operators en wil zo de RSC-terminal beladen met 108 TEU’s per keer, volgens een vaste dienstregeling. Dit komt neer op een efficiëntiewinst voor de intermodale operators en voor de diepzeeterminals.

Overstappen op het spoor

Daarnaast is er de situatie op de wegen rondom de Rotterdamse haven waar rekening mee moet worden gehouden, aldus von Riel. “De bereikbaarheid van de haven over de weg wordt minder, omdat de wegen overbelast raken en de volumes in de haventerminals toenemen.”

Spoorwegonderneming LTE merkte op dat de nieuwe shuttle tevens een verbintenis is tot de modal-shift. “Met een project als dit is de Rotterdamse haven beter bereikbaar voor containers uit heel Europa en wordt de congestie op de A15 aangepakt. Daardoor wordt er 90.000 TEU van de weg gehaald.”

Niet de eerste in de haven

De nieuwe shuttle is niet de eerste in de haven. De haven van Rotterdam exploiteert zelf de havenshuttle. Maar de Maasvlakte-shuttle moet niet als concurrentie worden gezien, zegt von Riel. “Het is gewoon een andere dienst die een link vormt tussen intermodale operators en de laatste mijl in de haven.”

Auteur: Jos Sterk