FR NL

EQOS neemt Colas Rail Belgium over

2014, Wikimedia Commons

De EQOS Groep, een van de belangrijkste aanbieders van technische infrastructuurdiensten in Europa, heeft zojuist Colas Rail Belgium overgenomen, zo maakte het Duitse bedrijf dinsdag in een persbericht bekend.

Door deze operatie kan het zijn activiteiten op het gebied van spoorwegtechnologie versterken.

Specialiteit: bovenleidingen

Colas Rail Belgium is gespecialiseerd in de bouw van bovenleidingen (ongeveer driekwart van zijn activiteit), alsook in de aanleg van spoorwegen. Het bedrijf heeft momenteel 150 mensen in dienst en genereerde in 2021 een omzet van ongeveer 23 miljoen euro.

“Het bedrijf past perfect in onze duurzame infrastructuurportfolio. Tegelijkertijd geeft het de aftrap voor onze groeistrategie in spoortechnologie”, aldus EQOS-CEO Eric Mendel.

EQOS breidt Belgisch aanbod uit

Mendel is ook verheugd toegang te hebben tot de belangrijke doelmarkten voor de spoorinfrastructuur van het intercityvervoer in de publieke sector in België”. Met deze overname wordt het reeds bestaande aanbod van EQOS in België, Duitsland en Oostenrijk op het gebied van spoortechnologie uitgebreid.

Colas Rail Belgium zal voortaan de naam EQOS Energie Belgium NV dragen en het hoofdkantoor, gevestigd in Enghien (provincie Henegouwen), zal worden gebruikt voor langeafstandsvervoersactiviteiten. Het wordt toegevoegd aan de eerste Belgische site van EQOS die al bestaat in Maldegem (Oost-Vlaanderen) en gewijd is aan stadsvervoer.

Actief sinds 1949

“Colas Rail Belgium is sinds 1949 actief in de spoorwegbouw. ​​Onze managers en ik zijn verheugd om de weg naar succes voort te zetten onder de EQOS-paraplu, waardoor we onze klanten uitzonderlijke kwaliteit kunnen blijven bieden”, reageert Erwin Gelaes, Managing Director van Colas Rail België.

Auteur: Jos Sterk