FR NL

Federale regering legt de lat hoog: verdubbeling van goederenvervoer per spoor tegen 2030

2013, Flickr

Op voorstel van minister van Mobiliteit Georges Gilkinet heeft de ministerraad vrijdag  30 september het actieplan goedgekeurd om het volume van het goederenvervoer per spoor tegen 2030 te verdubbelen.

Dit plan is opgedeeld in 26 concrete acties en is een essentiële hefboom om van de trein de ruggengraat van de mobiliteit van morgen te maken in ons land.

50 vrachtwagens van de weg

“Eén goederentrein op het spoor haalt 50 vrachtwagens van de weg. Dit is goed voor het klimaat, voor onze economie en voor de verkeersveiligheid. Het Plan voor het Goederenvervoer dat de regering vandaag goedgekeurde, is het resultaat is van constructieve besprekingen met de economische wereld en vooral met de logistieke spelers. We beschikken we nu over een nauwkeurig stappenplan om onze ambitieuze doelstelling, namelijk een verdubbeling van het goederenvervoer per spoor tegen 2030, waar te maken”, stelt minister van Mobiliteit Georges Gilkinet.

Concreet gaat het om 26 maatregelen die door de regering werden vastgelegd.

Auteur: Jos Sterk