FR NL

Chemet en Nexxiot slaan de handen ineen om intelligente tankcontainers te bouwen

Opslag van tankcontainers 2013, Wikimedia Commons

Chemet, een fabrikant van spoorwegtanks gevestigd in Frankrijk en Polen, is een samenwerking aangegaan met Nexxiot, een technologiebedrijf dat zich richt op softwareontwikkeling voor efficiënter transport.

De twee bedrijven zullen samenwerken om de technologie van Nexxiot toe te passen op de Chemet-tanks voor LPG-transport. Chemet was de eerste Europese fabrikant die zich toelegde op de volledige digitalisering van zijn aanbod van ketelwagens voor spoorwegen.

Snellere controle mogelijk

Deze samenwerking stelt de klanten van Chemet in staat om tijdens hun reis snel toegang te krijgen tot hun containers om de staat ervan containers te controleren. Ze zullen in feite in staat zijn om de realtime locatie van de spoorwegtanks te controleren, het totale aantal kilometers en schokken te volgen.

Daarnaast ontvangen klanten meldingen bij plotselinge temperatuurveranderingen. “De sensoren en data-analyse van Nexxiot bieden ook een vroegtijdige melding van ongunstige omstandigheden, waardoor grotere schade en verliezen worden voorkomen”, voegde de twee bedrijven eraan toe.

Chemet en Nexxiot

Chemet richt zich op het bedienen van de Europese markt voor tankwagens en produceert jaarlijks tot 500 complete tankwagens en tot 1.000 tanks voor de spoorwegindustrie, ontworpen voor het vervoer van gevaarlijke goederen voor het leiden van een reeks klanten, waaronder Ermewa, Aretz en GATX Europe.

Nexxiot loopt anderzijds voorop als het gaat om het toepassen van geavanceerde technologie op de spoorgoederenindustrie. Zo lanceerde het bedrijf in juni TradeTech. TradeTech zorgt voor een veiliger en efficiënter transport van bederfelijke goederen zoals voedselproducten.

Auteur: Jos Sterk