FR NL

Hupac lanceert nieuwe shuttletrein tussen België en Polen

193 490 der Hupac am Zugschluss In Thüngersheim Richtung Würzburg 2021, Wikimedia Commons

Hupac lanceert deze maand een nieuwe pendeltreindienst tussen België en Polen.

Vanaf 8 november verbinden drie wekelijkse treinen de Combinant Terminal in Antwerpen met de Metrans-terminal in Poznan/Gadki.

Betere verbindingen tussen Polen en Spanje

Deze dienst zal naar verwachting de verbindingen tussen Polen en Spanje ten goede komen, aangezien Hupac ook een verbindingen heeft tussen Antwerpen en Barcelona.

Bovendien biedt het Zwitserse bedrijf ook verbindingen van Poznan naar Warschau, Wroclaw en Katowice aan. Treinen in beide richtingen zijn gepland op dinsdag, donderdag en zaterdag.

De service is ook geschikt voor P400 profiel. Bronnen van Hupac zeggen dat service waarschijnlijk ten goede zal komen aan de chemische en aan de automobielsector.

Collectieve inspanning om Spanje en Polen beter met elkaar te verbinden

Hupac is niet het eerste bedrijf dat probeert Polen met Spanje op een effectievere manier te verbinden. CFL Multimodal uit Luxemburg heeft een nieuwe spoorvrachtdienst gelanceerd tussen Sète, in Zuid-Frankrijk, en Poznan, in West-Polen. De goederen die vertrekken vanuit Sète worden over de weg vervoerd vanuit verschillende magazijnen in Spanje, namelijk de regio’s Madrid en Barcelona.

Auteur: Jos Sterk