FR NL
Romania signalling

Alstom rust nog een Roemeense spoorlijn uit met ERTMS

Alstom gaat de spoorlijn Caransebes-Lugoj in het westen van Roemenië moderniseren door de implementatie van het ERTMS Level 2 signaleringssysteem. Het project, dat deel uitmaakt van het bredere spoorlijninitiatief Caransebes-Lugoj-Timisoara, zal 40 kilometer dubbelspoor omvatten en in de eerste fase digitale treinbesturingsoplossingen en elektrificatie integreren.

De civiele werkzaamheden voor deze onderneming zullen worden uitgevoerd door de Roemeense bedrijven Arcada en Euroconstruct Trading ’98. De financiering voor het moderniseringsproject is afkomstig uit het Nationaal Herstel- en Veerkrachtplan (PNRR) van Roemenië, dat EU-landen hebben opgezet om te herstellen na de Covid-19 pandemie, mogelijk gemaakt met leningen en subsidies van de EU. Het contract heeft een uitvoeringsperiode van 42 maanden, die de ontwerp- en uitvoeringsfase omvat.

De twee contracten richten zich op de revisie van 66 kilometer dubbelspoor dat Cluj Napoca en Poieni verbindt, met een verdeling van 30 kilometer voor Cluj Napoca – Aghireș en 36 kilometer voor Aghireș-Poieni. Dit uitgebreide moderniseringsinitiatief omvat elektrificatie, upgrades van de infrastructuur en bovenbouw, verbeteringen aan het seingevings- en telecommunicatiesysteem en civiele werken. Alstom neemt de directe verantwoordelijkheid op zich voor verschillende belangrijke aspecten, waaronder de implementatie van ERTMS Level 2, de implementatie van de verkeersregelingsoplossing, digitale vergrendeling en passagiersinformatiesystemen.

Daarnaast beheert Alstom de elektrificatiewerkzaamheden, waaronder de stroomvoorziening en de installatie van bovenleidingen, waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor snelheidsverhogingen van 160 kilometer per uur voor passagierstreinen en 120 kilometer per uur voor goederentreinen. Op het gebied van elektrificatie zal Alstom twee tractiecentrales leveren en zijn OCS3 bovenleidingoplossing voor hoofdlijnen inzetten. Dit houdt in dat Alstom gebruik zal maken van zijn eigen capaciteiten in de productiefaciliteit in Lecco, Italië, waarbij het zal putten uit zijn uitgebreide wereldwijde ervaring met OCS3 in commercieel bedrijf.

Spoorlijn Cluj-Oradea

Ongeveer een jaar geleden speelde Alstom ook een rol bij de implementatie van signalerings- en elektrificatieoplossingen op de noordelijke tak van de Rijn-Donau-spoorwegcorridor in Roemenië. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de implementatie van signalisatie- en elektrificatieoplossingen op meer dan 75 procent van de noordelijke tak van de Rijn-Donau-spoorcorridor in Roemenië. Op 30 december 2022 sleepte het bedrijf ook twee belangrijke contracten in de wacht voor signalisatie en elektrificatie op twee deeltrajecten van de lijn Cluj Napoca-Oradea.

De twee contracten waren gericht op de revisie van 66 kilometer van de dubbele spoorlijn die Cluj Napoca en Poieni verbindt, met een verdeling van 30 kilometer voor Cluj Napoca – Aghireș en 36 kilometer voor Aghireș-Poieni. Dit uitgebreide moderniseringsinitiatief omvatte de implementatie van ERTMS 2, elektrificatie, upgrades van de infrastructuur en bovenbouw, verbeteringen aan het seingevings- en telecommunicatiesysteem en civiele werken. Deze werelden werden ook gefinancierd via het Roemeense PNRR, waarbij elk contract een uitvoeringsperiode van 42 maanden had.

Lees meer:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com