FR NL
Work at Huesca station

Adif voegt 38,4 miljoen euro toe voor vernieuwing Zaragoza-Huesca-Canfranc-lijn

Adif versnelt de renovatie en uitgebreide verbetering van de lijn Zaragoza-Huesca-Canfranc door een contract aan te besteden voor de implementatie van nieuwe sein- en telecommunicatiefaciliteiten langs het traject Ayerbe-Canfranc, waarmee een investering van 38,4 miljoen euro is gemoeid.

Het project omvat de installatie van elektronische vergrendelingen op stations, bloksystemen, spoorstroomkringen, treinbeveiligingsapparatuur, LED-gebaseerde lichtsignalering, elektrische aandrijvingen voor wisselmotoren en ultramoderne assentellers.

Ook zal het GSM-R radiosysteem worden geïmplementeerd en zal de afstandsbediening van de nieuwe interlockings en elektronische blokken worden geïntegreerd in het Centralised Traffic Control (CTC) systeem.

Meer dan 183 miljoen euro

Voor de vernieuwing van de lijn Zaragoza-Huesca-Canfranc is tot nu toe 183,4 miljoen euro vrijgemaakt. Dit bedrag is bestemd voor nieuwe verkeersleidingsfaciliteiten en de vernieuwing van het spoor over een lengte van 119 kilometer op de baanvakken Ayerbe-Caldearenas en Jaca-Canfranc, die nog in uitvoering zijn, en het voltooide baanvak Plasencia-Ayerbe.

Deze lijn is een belangrijke infrastructuur die het spoorvervoer tussen Zaragoza en Huesca met de Aragonese Pyreneeën en Frankrijk bevordert. Deze initiatieven sluiten ook aan bij de studies van het Ministerie van Transport en Duurzame Mobiliteit voor de invoering van normaalspoor op het traject Huesca-Canfranc, allemaal in het kader van de activiteiten voor de heropening van de lijn Zaragoza-Canfranc-Pau.

De vernieuwing van het spoor op de baanvakken Plasencia-Ayerbe, Ayerbe-Caldearenas en Jaca-Canfranc profiteert van Europese financiering via het herstel-, transformatie- en veerkrachtplan, gefinancierd door het NextGenerationEU-initiatief van de Europese Unie.

Lees meer:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com