FR NL

NS past dienstregeling aan vanwege snelheidsbeperkingen HSL

NS ziet zich genoodzaakt de treindienstregeling op de hogesnelheidslijn (HSL) in juni aan te passen, zo meldt de vervoerder. Op dit traject zijn verschillende tijdelijke snelheidsbeperkingen (TSB’s) ingesteld vanwege scheuren in bruggen en viaducten. Hierdoor hebben treinen regelmatig vertragingen van enkele minuten. Spoorweginfrastructuurbeheerder ProRail verwacht op korte termijn geen oplossing voor deze problemen.

“Om de dienstregeling betrouwbaarder te maken, zullen de snelheidsbeperkingen en bijbehorende reistijden in de dienstregeling worden opgenomen”, zegt woordvoerder Arno Leblanc. Daarnaast zullen de treinen beter over het hele uur worden verdeeld om de wachttijden voor passagiers te verminderen. “In de huidige dienstregeling hinderen treinen elkaar vaak door de snelheidsbeperkingen, waardoor een kleine vertraging gemakkelijk escaleert,” legt Leblanc uit. “Deze ‘vervolgvertraging’ zal met de nieuwe dienstregeling afnemen.”

Door de dienstregeling aan te passen, kunnen internationale treinen naar Brussel, Londen en Parijs ook stipter rijden. Op dit moment gaan ze vaak met vertraging de grens over door de snelheidsbeperkingen.

In februari kondigde NS aan dat er één trein per uur minder gaat rijden op de HSL tussen Breda en Amsterdam. Dit blijft nodig vanwege de snelheidsbeperkingen en omdat NS minder nieuwe Intercity’s (ICNG) heeft ontvangen dan verwacht. Met meer treinen op de HSL zouden de vertragingen te groot kunnen worden. Er blijven vier treinen per uur rijden tussen Breda – Rotterdam en Rotterdam – Amsterdam, naast de Eurostar-treinen.

Dit artikel is voor het eerst gepubliceerd op onze zusterwebsite SpoorPro.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Jeroen Baldwin

Bron: RailTech.com