FR NL
Tram in Brussel

Brusselse tram 9 met vier haltes verlengd

De Brusselse tramlijn 9 is uitgebreid met 1,5 kilometer extra spoor en vier extra haltes. Het nieuwe gedeelte van de lijn in Noord-Brussel gaat zaterdag in exploitatie en verbindt de metrohaltes Simonis met Koning Boudewijn. 

De aanleg van tramlijn 9 gebeurde in twee fasen. De MIVB nam het eerste deel van de lijn in 2018 in gebruik. Het verbindt het (pre)metrostation Simonis met Dikke Beuk, het tijdelijke eindpunt. De werken voor de verlenging van de lijn begonnen in februari 2019 en zijn ondertussen al een tijdje afgerond. De afgelopen tijd is de nieuwe traminfrastructuur uitgebreid getest.

Simonis en Koning Boudewijn verbonden

Komende zaterdag zal de verlengde lijn opengesteld worden voor het openbaar vervoer. Het heeft 4 extra haltes tussen Dikke Beuk en de Heizel-vlakte. De verlengde lijn biedt een rechtstreekse tramverbinding tussen het metrostation Simonis en Koning Boudewijn, langs het UZ Brussel en het centrum van Jette. De verlenging zal zorgen voor een aantal nieuwe overstapmogelijkheden in het noorden van het Brussels gewest: reizigers kunnen voortaan van tram 9 overstappen op tramlijnen 51 of 93 aan Stadion, en op de metro aan Koning Boudewijn.

Werken aan lijn 9 zijn afgerond en tramlijn wordt in gebruik genomen

De nieuwe infrastructuur wordt vrijdagavond feestelijk ingehuldigd in aanwezigheid van onder andere Brussels minister van Mobiliteit, Elke Van den Brandt en de burgemeester van de stad Brussel, Philippe Close.

Lees ook: MIVB dient bouwverzoek in voor nieuwe tramlijn Noord-Brussel

Onderwerpen: ,

Auteur: Jerom Rozendaal