FR NL

Rail Baltica gunt opdracht voor toezicht Rail Baltica-project aan consortium

https://www.railjournal.com/financial/rail-baltica-awards-control-command-and-signalling-supervision-contract/?utm_source=&utm_medium=email&utm_campaign=30428

RB Rail, het bedrijf dat het Rail Baltica-project uitvoert, heeft op 18 januari een contract getekend met een door Systra geleid consortium om engineering- en projectmanagementdiensten te leveren voor de voorbereiding, aankoop en supervisie van het subsysteem besturing en seingeving (CCS) van het project.

Het consortium, dat ook Egis en Italferr, een dochteronderneming van de Italiaanse Spoorwegen (FS), omvat ,zal toezicht houden op de implementatie van ERTMS Level 2, interlockings, verkeersbeheer, informatie- en communicatietechnologieën (ICT) en ondersteunende, station- en non-traction subsystemen van de voeding.

De volledige verantwoordelijkheid voor het beheer van het project

Volgens het contract zal het team van ingenieurs van het consortium de volledige verantwoordelijkheid voor het beheer van het project op zich nemen door een projectbeheerbureau op te zetten, technische oplossingen te ontwikkelen en de uitvoering van de werken te beheren door toezicht te houden op het ontwerp, de constructie, de systeemintegratie, het testen, de inbedrijfstelling en de termijn voor het melden van defecten.

Spoorlijn door Estland, Letland en Litouwen

Rail Baltica bouwt een 870 km lang normaalspoorlijn door Estland, Letland en Litouwen. “Ons doel is om een ​​volledig uniform en interoperabel CCS-systeem te bieden langs de hele 870 km lange Rail Baltica-route”, zegt de heer Marc-Philippe El Beze, technisch directeur en lid van de raad van bestuur bij RB Rail. “Om dit doel te bereiken, waren we op zoek naar een leverancier van systeemengineering met de technische expertise, ervaring en vaardigheden om de implementatie van deze geavanceerde oplossing te beheren.”

Auteur: Jos Sterk