FR NL

€ 80 miljoen van EU voor een betere verbinding met Boedapest

https://www.railfreight.com/railfreight/2022/02/24/e80-million-from-eu-for-better-connection-to-budapest/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Newsletter%20week%202022-08

De Europese Commissie heeft een investering van meer dan 80 miljoen euro uit het Cohesiefonds goedgekeurd om de treinverbindingen voor het goederen- en passagiersvervoer in de regio van de noordelijke Grote Laagvlakte in Hongarije te verbeteren.

Commissaris voor Cohesie en Hervormingen, Elisa Ferreira, zei: “We lanceren een nieuw belangrijk project om het leven van de reizigers op het terrein concreet te verbeteren. De modernisering van de spoorlijnen in Hongarije zal zorgen voor een betere treinverbinding voor burgers en bedrijven in de regio, maar ook het goederenvervoer door heel Europa verbeteren, in lijn met de Green Deal-prioriteiten van de Commissie”.

Betere verbinding met Boedapest

Met het geld worden verschillende spoortrajecten gemoderniseerd. Tussen Ebes en Debrecen worden drie kruispunten tussen de spoorlijn en het wegennet verwijderd en komt er een wegviaduct. De baan wordt aangepast om zware lasten te kunnen dragen. Tussen Szajol en Debrecen zullen een nieuwe signalisatie- en controle-infrastructuur en nieuwe bovengrondse elektrische kabels worden geïnstalleerd.

Dankzij de gemoderniseerde spoorlijn komt er een betere verbinding tussen de regio en de hoofdstad Boedapest. De verbeterde infrastructuur zal ook een impuls geven aan de lokale economie door bedrijven aan te trekken, zoals logistieke operators. De goederenstroom tussen Oost- en West-Europa kan zo verbeterd worden.

Auteur: Jos Sterk