FR NL

Port of Limburg krijgt vergunning van Limburgse Bestendige Deputatie

De deputatie van de provincie Limburg heeft een vergunning afgeleverd aan Port of Limburg voor de bouw van een containerterminal op de voormalige terreinen van Ford Genk. Daarmee wordt de positie van deze provincie op het vlak van transport versterkt.

Masterplan voor de site van Ford Genk

De vergunning behelst volgens Het Belang van Limburg onder meer de bouw en exploitatie van een regionaal overslagcentrum met een containerterminal met kade.

“Hiermee wordt verder uitvoering gegeven aan het Masterplan voor de site van Ford Genk, wat uiteraard de verdere ontwikkeling van Limburg ten goede komt”, aldus gedeputeerde Inge Moors.

H.Essers en Group Machiels

Port of Limburg is de nieuwe containerterminal die wordt gerealiseerd door twee Limburgse bedrijven, namelijk H.Essers en Group Machiels. De containerterminal krijgt een capaciteit van 350.000 TEU (containers van 20 voet) per jaar en wordt uitgerust met de modernste technologieën en faciliteiten.

175.000 vrachtwagens per jaar van de weg

De nieuwe terminal zal via het Albertkanaal rechtstreeks verbonden zijn met de haven van Antwerpen en zo’n 175.000 vrachtwagens per jaar van de weg halen.

Op de site is ook ruim 100.000 vierkante meter magazijn beschikbaar voor water- en spoorgerelateerde vracht. Vlaanderen investeert 42 miljoen euro in de ontsluiting van de trimodale containerterminal.

Auteur: Jos Sterk