FR NL

Ambitieus mobiliteitsplan om de verschillende invalswegen rond Brussel te ontlasten

File:E40 Jabbeke.jpg 2007, Wikimedia Commons

Om de verschillende invalswegen rond Brussel te ontlasten heeft de overheid met het GEN (Gewestelijk ExpresNet) een ambitieus mobiliteitsplan uitgewerkt.

De bedoeling van het GEN is om snellere en frequentere treinverbindingen te voorzien in een straal van ongeveer 30 km rond Brussel.

Voor de realisatie van het GEN schreef Infrabel een aantal raamovereenkomsten (ROK) uit. Samen met andere partners wist Strukton Rail een aantal van deze ROKs binnen te halen.

Eigen ‘high output material’

De ontdubbeling van de lijn Ottignies-Louvain-la-Neuve en van het segment Bosvoorde – Bakenbos springen binnen dit GEN-project in het oog.

Op drie verschillende werven binnen de raamovereenkomst voor de aanleg van dit spoorsegment zette Strukton Rail zijn MFS-wagons in voor de aanvoer en het lossen van de eerste ballastlaag onder de dwarsliggers.

Opdrachtgever TUC Rail had voorzien om deze ballast via de weg aan te voeren met vrachtwagens, maar Strukton Rail stelde in dit dossier voor om de aanvoer via het spoor te verzorgen met eigen ‘high output material’.

Auteur: Jos Sterk