Infrabel vervangt overweg door tunnel in Herentals

Tunnel Herentals
Aanleg van de spoortunnel in Herentals Infrabel

Infrabel heeft een nieuwe tunnel van 1.400 ton en een lengte van 25 meter geplaatst om de overweg aan Vossenberg in Herentals te vervangen. Daarnaast ligt er ook een nieuwe, verhoogde spoorbrug.

Infrabel heeft het spoor verlegd van de oude spoorbrug naar een nieuwe, verhoogde spoorbrug over het Albertkanaal in Herentals. Aan de Vossenberg werd de overweg vervangen door een nieuwe wegtunnel van 1.400 ton onder de spoorweg. Via een speciaal systeem met hydraulische vijzels werd de tunnel naar een metalen glijbaan geschoven om zo op zijn definitieve plaats terecht te komen.

lees verder onder de foto

Tunnel herentals

Complete vervanging

Sinds augustus ligt er ook een nieuwe, hogere spoorwegbrug over het Albertkanaal in Herentals. Omdat de nieuwe spoorwegbrug twee meter hoger is dan de vorige, moesten langs beide kanten van de brug het traject, de bedding en de spoorinfrastructuur helemaal vernieuwd worden. Nu maandag moet de trein voor de eerste keer over het vernieuwde spoor op dit tracé naar Antwerpen rijden.

Tunnel Herentals

Auteur: Matthias Vanheerentals