FR NL
Desiro-trein, NMBS, spoorlijn Mol-Herentals

Vlaamse overheid investeert 58 miljoen extra in station Mechelen

De Vlaamse minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts trekt 58 miljoen euro extra uit om de transformatie van de stationsomgeving van Mechelen weer uit het slop te trekken. Door problemen met projectmanagement en geldgebrek lag het project al lange tijd stil. Het geld komt bovenop de 120 miljoen euro die Vlaanderen al eerder investeerde.

Het gaat om een project van spoorwegmaatschappij NMBS en spoorbeheerder Infrabel, waar ook de Vlaamse overheid in participeerde via vervoerder De Lijn. Verder is het Agentschap Wegen en Verkeer bij het project betrokken.

Meer reizigers

De 58 miljoen euro die Weyts nu toezegt is bestemd voor de weg- en fietsinfrastructuur rondom het station, zodat het station beter ontsloten wordt. De grootschalige werken aan de stationsomgeving moeten het station geschikt maken voor nog meer reizigers. Het stationsgebouw en de perrons worden onder handen genomen, maar er komt ook veel meer plaats om fietsen en auto’s te stallen.

Na afronding van de werkzaamheden moet de bereikbaarheid van het station een stuk verbeterd zijn. “Het station van Mechelen zal na de werken meer dan ooit een verkeerswisselaar zijn: een plaats waar je snel en comfortabel kan overstappen van het ene vervoersmiddel op het andere”, zegt Weyts. “Zo kunnen we veel meer mensen verleiden om te kiezen voor het openbaar vervoer, minstens voor een deel van hun traject”.

Auteur: Yvonne Ton

Bron: SpoorPro.nl