FR NL

RailFreight Summit Polen bezoeken kan nog steeds online

2013, www.richardhadley.net

De RailFreight Summit Polen is vandaag woensdag 7 september begonnen. Het wordt een recordbrekende editie met meer dan 300 professionals uit de industrie. Als je niet naar Warschau kunt reizen voor dit tweedaagse branche-evenement, kun je je nog steeds registreren voor een online ticket.

De RailFreight Summit Poland wordt dit jaar voor de 5e keer gehouden en dat meer bepaald in de hoofdstad van Polen. Het is een tweedaags evenement, dat plaatsvindt op woensdag 7 en donderdag 8 september. Plaats van afspraak is de gloednieuwe terminal van Hupac in Brinow, vlakbij Warschau, brengt.

Het gehele congresprogramma is online te bekijken. Als u als online bezoeker bent geregistreerd, kunt u de presentaties volgen en deelnemen aan de discussies. Uw vragen en opmerkingen worden genoteerd en doorgestuurd naar de sprekers op het podium.

Wat zegt het programma?

Wat staat er dan op het programma? Begonnen wordt met het bespreken van de huidige stand van zaken. Polen werd gezien als de toegangspoort tot Europa, maar moest zichzelf opnieuw uitvinden vanwege de oorlog in Oekraïne en de impact die dit heeft gehad op het goederenvervoer per spoor tussen Europa en Azië.

We zullen tevens een kijkje nemen naar de spoorweg- en terminalinfrastructuur van Polen. Er worden enorme investeringen gedaan, maar het gewenste resultaat is niet gerealiseerd. Ondertussen investeert de EU dit jaar minder in Polen. Welke gevolgen heeft dit voor de cruciale terminal van Malaszewicze?

En wat met Oekraïne?

Het goederenvervoer per spoor tussen Oekraïne en Polen kreeg dit jaar meer aandacht en zal uiteraard ook een onderwerp zijn op de Summit. Wat kan Polen doen om dit verkeer, dat als een vitale corridor wordt beschouwd, te vergemakkelijken nu de zeescheepvaartroutes als minder stabiel worden beschouwd?

De Nieuwe Zijderoute, die de afgelopen jaren de belangrijkste groeimotor was, is zwaar getroffen door de oorlog in Oekraïne. Hoe gingen bedrijven om met de uitdagingen en hoe kijken ze naar de toekomst van Polen op de Nieuwe Zijderoute?

De top wordt afgesloten met een sessie over de nieuwste technologieën en terminals. Siemens, Metrans, DB Cargo Poland CHS Container Group zal een aantal van hun projecten aan het internationale publiek voorstellen.

Inschrijven voor een online bezoek kan nog steeds via https://events.railfreight.com/railfreight-summit-2022/register/

Auteur: Jos Sterk