FR NL

RailTech Belgium schenkt aandacht aan de revival van de nachttrein

European Sleeper-rijtuig 2022, European Sleeper

Wie interesse heeft in de nachttrein of misschien plannen heeft om een nachttrein op te starten, moet op 7 juni zeker naar het congres RailTech Belgium komen. Tijdens gratis kennissessies worden er antwoorden gegeven op vragen of er een echte comeback van de nachttrein komt en wat de uitdagingen zijn om meer nachttreinen op het spoor te krijgen.

De nachttrein ging decennia achteruit, tot er de laatste jaren een kentering leek te komen. De laatste jaren duiken er weer meer nieuwe start-ups op die actief zijn in de sector van de nachttreinen. Bij het publiek neemt de belangstelling voor nachttreinen bovendien weer toe. Een nieuwe nachttrein opstarten is echter niet zo eenvoudig. Op het congres van RailTech Belgium verneemt u er meer over. Elmer van Buuren, medeoprichter van de nachttrein European Sleeper, is een van de sprekers van de kennissessie. Hij bespreekt de comeback van nachttreinen en deelt zijn ervaringen en inzichten.

Voorwaarden

Ook Jesse Schermer van Back On Track, een Europees netwerk ter ondersteuning van grensoverschrijdend reizigerstreinverkeer en in het bijzonder de nachttreinen, houdt een lezing op RailTech Belgium. Hij zal antwoorden geven op heel wat vragen, zoals hoe de voorwaarden voor nachttreinen kunnen worden verbeterd om meer treinen te laten rijden. Hij bespreekt ook hoe het internationaal reizen per spoor verder kan gestimuleerd worden. Na de lezingen is er voldoende tijd om vragen te stellen en mee te discussiëren. De sessie vindt plaats van 14:00 tot 14:30 uur. Het volledige programma vindt u op de website van RailTech Belgium.

Over RailTech

RailTech Belgium wil de Belgische en internationale spoormarkt samenbrengen met een pop-up tentoonstelling, verschillende kennissessies en twee conferenties. Op 7 juni wordt het congres geopend door Belgisch federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet. Een netwerkdiner op de avond van 6 juni is een ideale extra gelegenheid om te netwerken. Schrijf je hier gratis in voor de beurs en kennissessies! Ga voor het conferentieprogramma en tickets naar deze pagina.

Auteur: Matthias Vanheerentals