FR NL

VR Group neemt eerste Stader Dr19-locomotief in ontvangst

https://railway-news.com/finland-vr-group-receives-first-dr19-locomotive-from-stadler/?dtt=*|D1544|*&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=RN-week6-2022&utm_term=News

De eerste van 60 Stader Dr19-locomotieven besteld door VR Group is aangekomen in Finland.

In totaal worden dit jaar vijf Dr19’s geleverd. De leveringen zullen in de komende jaren op regelmatige basis doorgaan van 2023 tot eind 2026, wanneer de bestelling zal afgerond zijn.

De locomotieven zijn ontworpen om efficiënt en betrouwbaar te werken onder extreme temperatuur- en weersomstandigheden. Bedoeling is de huidige diesellocomotieven van de groep te vervangen. Deze zijn tussen de 40-60 jaar oud en hebben hun normale levenscyclus al overschreden.

Streng testprogramma

De nieuwe locomotief begint nu aan een streng testprogramma. Dit omvat testritten op verschillende spoorsecties van het Finse spoorwegnet en in verschillende treinconfiguraties, naast rangeerwerktests waarbij wagons op de emplacementen zijn opgesteld.

Deze tests lopen tot het einde van het jaar, waarna de eerste locomotieven in 2023 in commerciële dienst komen.

Er is nog steeds behoefte aan diesellocomotieven in Finland, aangezien slechts iets meer dan 50% van het spoorwegnet van het land geëlektrificeerd is. De nieuwe locomotief is zo ontworpen dat in de toekomst diesel makkelijk kan worden vervangen door een meer klimaatvriendelijke energiebron.

Auteur: Jos Sterk