FR NL

SBB Cargo least nog eens 35 Vectron AC-locomotieven

SBB Cargo International

De Zwitserse specialist in goederenvervoer per spoor SBB Cargo gaat 35 Vectron AC-locomotieven leasen van Siemens Mobility. De order werd geplaatst door de Zwitserse investeringsmaatschappij Reichmuth & Co Investment Management AG, die met SBB Cargo een leaseplan van acht jaar overeenkwam.

Het nieuws komt minder dan een maand nadat SBB Cargo 20 locomotieven bestelde bij Siemens Mobility. Met deze laatste deal heeft Siemens Mobility inmiddels al 150 locomotieven verkocht aan Zwitserse klanten.

Uitgerust met het European Train Control System

De nieuwe locomotieven kunnen worden ingezet voor zowel intern goederenvervoer in Zwitserland als voor grensoverschrijdende diensten in Duitsland en Oostenrijk. De locomotieven zullen worden uitgerust met het European Train Control System (ETCS) BL3 naast het door Zwitserland vereiste treinbesturingssysteem.

Transporten zullen betrouwbaarder worden

“Het feit dat we opnieuw locomotieven voor Zwitserland leveren, bevestigt de hoge mate van betrouwbaarheid en prestaties van ons Vectron-platform”, aldus Albrecht Neumann, CEO van Rolling Stock van Siemens Mobility.

Désirée Baer, ​​CEO van SBB Cargo, beweerde dat Vectron-locomotieven de betrouwbaarheid van transporten zullen vergroten, evenals de algemene kwaliteit van de geboden service. Dr. Stefan Hasenböhler, CEO van Reichmuth & Co Investment Management AG wees erop dat het de derde locomotieftransactie met SBB Cargo is.

Hoe ziet de deal er concreet uit?

De aankoop werd uitgevoerd in samenwerking met LokRoll 3 AG, het investeringsvehikel van Reichmuth. Het leaseproces zal worden begeleid door Northrail GmbH, de vermogensbeheerder van LokRoll 3.

De transactie werd geregeld door Paribus Rail Investment Management GmbH. De Vectron-locomotieven worden geproduceerd in de Siemens Mobility-fabriek in München-Allach en zullen naar verwachting in 2024 geleverd worden.

Auteur: Jos Sterk