FR NL

KONČAR Group pakt uit met elektrische lagevloertram

Straßenbahn Berlin Zug 2235, Typ GT6N-ZR Linie 12 -> Weißensee/Pasedagplatz Haltestelle: S+U Friedrichstraße 2017, Wikimedia Commons

KONČAR Group stelde zijn nieuwste hightech railoplossingen voor op InnoTrans, waaronder het vlaggenschip de TMK 2300 LT lagevloertram, die na de beurs zal worden geleverd aan een klant in Letland.

Als de grootste Kroatische exporteur en de regionale leider in energietechniek en spooroplossingen, vertegenwoordigde KONČAR Kroatië op InnoTrans sinds 2004, met als objectief het promoten van de Kroatische industrie en het stimuleren van het nationale concurrentievermogen.

De TMK 2300 LT elektrische lagevloertram

Van 20 t/m 23 september nam KONČAR weer deel aan de toonaangevende internationale vakbeurs voor transporttechnologie in Berlijn. Dit jaar stelde KONČAR opnieuw een nieuwkomer voor in de succesvolle reeks oplossingen.

In 2008 introduceerde KONČAR de TMK 2200 lagevloertram die werd geproduceerd voor de stad Zagreb, gevolgd door de EMV 6 112 lagevloertram in 2010 en de DMV 7 023 dieselelektrische trein in 2016.

12 van de 14 voertuigen zijn al geleverd

KONČAR onthulde dit jaar nog een vlaggenschipproject op de buiten- en baandisplay – de TMK 2300 LT lagevloertram, gemaakt en geproduceerd met gepatenteerde R&D, kennis, gereedschappen en technische oplossingen, voor de behoeften van Liepājas Tramvajs in Letland.

Dit is het dertiende voertuig in de reeks van 14 lagevloertrams die KONČAR zal leveren binnen de overeenkomst met de stad Liepāja. Twaalf trams zijn al geleverd, met nog twee resterende voertuigen gepland voor levering dit jaar.

Auteur: Jos Sterk