FR NL
Blankenberge tramhalte Pier

Lokaal bestuur Blankenberge opent nieuwe tramhalte Pier

Blankenberge tramhalte Pier

Blankenberge is een nieuwe tramhalte rijker. De Lijn nam op 24 december 2022 de nieuwe halte ‘Pier’ in gebruik. Deze nieuwe halte aan de voet van de J. Gadeynehelling vervangt de voormalige haltes SEA LIFE Blankenberge en Pier, die te dicht bij elkaar lagen. Deze tramhalte is dus een samenvoeging van beide haltes.

De nieuwe halte maakt ook onderdeel uit van de heraanleg van de A. Ruzettelaan.  Voor het ontwerp van de nieuwe halte Pier heeft het bestuur zich gebaseerd op het ontwerp van de tramhalte aan het Koning Leopold III-plein: het beschikt ook over de typerende, gekleurde panelen. Samen met de totale heraanleg van de A. Ruzettelaan zal niet alleen de doorstroming voor de tram verbeteren, maar is de veiligheid langsheen de trambedding ook sterk verbeterd.

Sluitstuk 

Met de ingebruikname van de nieuwe tramhalte Pier, op de nieuwe locatie, werd een tweede luik van de overeenkomst tussen de stad en De Lijn – heroriëntatie tramhaltes – op het grondgebied Blankenberge gerealiseerd. Sandy Buysschaert (CD&V), raadslid en voormalig schepen voor mobiliteit, is tevreden met de nieuwe halte. “Deze tramhaltes lagen immers te dicht bij elkaar. Die heroriëntatie maakte het mogelijk om een nieuwe halte Maritieme Zone te voorzien ter hoogte van de spuikom, gevraagd door de inwoners via een petitie met meer dan 700 handtekeningen. Die is ondertussen sinds 1 juli 2021 in gebruik. Een sluitstuk van de totale optimalisatie van de tramhaltes zou uiteraard het realiseren van de nieuwe tramhalte Markt zijn. Jammer genoeg blijft het nieuwe stadsbestuur daarover onduidelijk in hun communicatie.”

Blankenberge tramhalte Pier
Blankenberge tramhalte Pier
Blankenberge tramhalte Pier
CD&V Blankenberge met raadslid en voormalig schepen voor mobiliteit Sandy Buysschaert bij de tramhalte Pier

Auteur: Matthias Vanheerentals