FR NL
Tram aan zee

Historische trams in de Panne weer te bezoeken

Enkele voorbeelden van het historische materieel. 2023, TTO-Noordzee vzw

Deze zomer is de site van historische trams van De Lijn in De Panne weer te bezoeken elke zaterdag, zondag en feestdag van juli en augustus onder de naam “Tram aan Zee”.

Tramstellen die in Vlaanderen dienst deden tussen 1897 en 2015 worden er tentoongesteld. Er zijn ook miniatuurtrams en foto’s te bewonderen als allerlei aspecten die met de tram te maken hebben want de tram speelde toch een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de Kust. De vrijwilligers van TTO-Noordzee vzw, die instaan voor het onderhouden en restaureren van de historische trams van De Lijn, geven je graag een rondleiding. De site is gratis te bezoeken tussen 11 en 17 uur. Napraten kan in de trambar en er is eveneens een shop aanwezig met allerlei boeken over het openbaar vervoer.

Ritjes

Een oude tram zien is leuk, er een keer mee kunnen meerijden nog leuker. En dat kan, zo zijn er in de namiddag ook ritjes tussen tramstelplaats in De Panne en Adinkerke station. Je kan bij mooi weer meesporen met een open oude tram van meer dan 100 jaar oud. Elke woensdagavond wordt op hun website en Facebookpagina aangekondigd wanneer de ritten voor het volgende weekend zullen plaatsvinden. Duur van de rit is ongeveer 40 minuten. De oude stelplaats ligt vlak bij de tramhalte De Panne Esplanade. Iedereen van harte welkom. Op zaterdag 5 augustus in de stelplaats uitzonderlijk gesloten.

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Matthias Vanheerentals