De lancering van Arriva’s drielanden trein is vertraagd door beschadigde sporen

De langverwachte lancering van Arriva’s drielanden trein, gepland voor 9 juni, is uitgesteld. Dit nieuws, dat al was voorzien vanwege stormschade waardoor het spoor tussen Maastricht en Luik tot minstens 16 juni moest worden hersteld, is officieel bevestigd door het bedrijf.

De geplande start van de Drielanden-trein die Maastricht verbindt met de Belgische stad Luik en Aken in Duitsland kan niet plaatsvinden op zondag 9 juni. De oorzaak is “aanzienlijke schade aan de infrastructuur op het traject tussen Visé en Eijsden als gevolg van recente onweersbuien”, meldt vervoerder Arriva, mede namens vervoerders NS en NMBS.

Door extreme regenval overstroomden delen van het spoor, spoelde ballast onder de rails weg en raakten overwegen en seinen beschadigd. De herstelwerkzaamheden zijn nu voltooid, maar er moeten nog aanvullende en noodzakelijke werkzaamheden worden uitgevoerd “om de spoorweginfrastructuur te beschermen in het geval van toekomstige overstromingen”, aldus de partijen. Ze benadrukten ook dat ze het “ten zeerste betreuren” dat de start van de drielandentrein daarom moet worden uitgesteld.

Geen overstappen meer nodig

De nieuwe verwachting is dat de treindienst op zondag 30 juni van start gaat. Met de Drielanden trein kunnen reizigers tussen Luik, Maastricht en Aken reizen zonder over te stappen.

De afgelopen jaren reden de treinen alleen tussen Maastricht en Aken, waardoor een overstap in de richting van Luik nodig was. Omdat de treinen onlangs zijn uitgerust met ETCS, kunnen ze nu over het hele traject rijden, inclusief het Belgische deel – tenminste zodra de spoorinfrastructuur weer is vrijgegeven.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd in onze zusterpublicatie SpoorPro.nl.

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Alexander Molendijk

Bron: RailTech.com