Infostands geven meer uitleg over nieuwe trambus Hasselt-Maasmechelen

2018, Wikimedia Commons

De Vlaamse overheid werkt aan een nieuwe Hoogwaardige Openbaar Vervoersverbinding (HOV) tussen Hasselt, Campus Diepenbeek, Genk en Maasmechelen.

Vanaf 2024 zal hier een elektrische trambus rijden, waarmee de reizigers zich snel en comfortabel tussen deze steden en gemeenten kunnen verplaatsen.

Meerwaarde

De meerwaarde van een trambus is dat deze troeven van een bus combineert met die van een tram. Dankzij deze nieuw lijn mogen de reizigers uitkijken naar meer comfort, meer flexibiliteit, naadloze aansluitingen en hogere frequenties.

Antwoord op alle vragen via infostands

Wat is een trambus nu juist? Waar zal deze trambus rijden? Wat gebeurt er voor mijn deur? Zal de omgeving groener worden? Het antwoord op deze en andere vragen krijgen de buurtbewoners op infostands op verschillende plaatsen op verschillende data. Het studieteam dat de nieuwe lijn uitwerkt, zal er de komende weken alle vragen beantwoorden. Meer info hierover vindt u op hovhasseltmaasmechelen.be.

Auteur: Jos Sterk