Geen treinen van 5/08 tot en met 12/08 tussen Libramont en Aarlen

2010, Ad Meskens

Vanaf vrijdagavond 5 augustus tot en met maandagmorgen 29 augustus 2022 rijden er vanwege de spanningsomschakeling (3kV naar 25kV) op het baanvak Hatrival – Luxemburgse grens geen treinen tussen Libramont en Aarlen.

Bedoeling van de moderniseringswerken aan As 3 is de snelheid, capaciteit en frequentie van het treinverkeer te verhogen.

Meer elektrisch vermogen nodig

Daarvoor is er ook meer elektrisch vermogen nodig. Deze zomer wordt het treinverkeer volledig onderbroken om er, in eerste instantie, aanpassingen uit te voeren aan het merendeel van de elektrische onderdelen van de bovenleiding en elektrische apparatuur in de omgeving van het spoor.

De NMBS past daarom haar vervoersaanbod aan om de gevolgen van deze werken voor het reizigersverkeer zoveel mogelijk te beperken. De werken verlopen in drie fases.

Naargelang van de fase van de werken zullen er geen treinen rijden:

*van 5/08 tot en met 12/08 tussen Libramont en Aarlen

*van 12/08 tot en met 29/08 tussen Libramont en Sterpenich en Athus

*van 20/08 tot en met 29/08 tussen Rochefort-Jemelle en Marbehan

Hou hier rekening mee als je met de trein reist! Er rijden vervangbussen om je op je bestemming te brengen. Je kan hiervan gebruik maken op vertoon van je NMBS-vervoerbewijs. Plan je reis goed op voorhand en raadpleeg hiervoor regelmatig de reisplanner van de NMBS of kijk op nmbs.be.

Auteur: Jos Sterk