FR NL
doodlopend spoor

Evacuaties maar geen gewonden na treinontsporing

Er is een aangepaste treindienst van NMBS tussen Denderleeuw en Burst. Shutterstock

Bij Welle in de gemeente Denderleeuw is dinsdagavond een NMBS-trein uit het spoor gelopen. Door het incident is de bovenleiding beschadigd. Ook moest de dienstregeling aangepast worden na het ongeval. De trein had geen passagiers aan boord, maar de ontsporing zorgde wel voor ongemak bij reizigers in een andere trein.

De trein was op een doodlopend spoor terecht gekomen en te ver doorgereden, wordt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit geciteerd. Hierdoor kwam een deel van de trein buiten de sporen terecht. Het incident gebeurde rond 20.30 uur. Een tweede trein vanuit de andere richting moest stoppen. Er waren op dat moment 35 reizigers aan boord. Zij moesten geëvacueerd worden.

Kort na het incident was er weer één spoor beschikbaar, maar over een afstand van 400 meter op de locatie geldt een snelheidsbeperking. Reizigers moeten daarom rekening houden met vertraging. “Er is een aangepaste treindienst van NMBS tussen Denderleeuw en Burst en bepaalde treinen worden mogelijk deels afgeschaft op hun traject”, aldus Petit.

De locatie van de ontsporing
Het incident gebeurde even buiten Brussel. Afbeelding: NMBS

Volgens de NMBS rijden de S8-treinen Zottegem – Louvain-La-Neuve niet tussen Zottegem en Brussel-Zuid. Ze stoppen bovendien niet in Zottegem, Hillegem, Herzele, Terhagen, Burst, Ede, Haaltert, Welle, Denderleeuw en Anderlecht. De IC-treinen Kortrijk – Schaarbeek rijden niet verder dan Zottegem en stoppen niet in Denderleeuw, Brussel-Zuid, Brussel-Centraal, Brussel-Noord en Schaarbeek.
De IC-treinen Oostende – Brussels-Airport-Zaventem tenslotte stoppen niet in Oudenaarde en Zottegem. Ze stoppen uitzonderlijk in Gent-Sint-Pieters.

De vervoerder waarschuwt dat de dienstregeling aan wijzigingen onderhevig is, temeer omdat de duur van de verstoring als gevolg van de ontsporing nog onduidelijk is. Op woensdag is de trein weer op het spoor getakeld.

Lees ook:

Auteur: Nick Augusteijn