Beroving treinconducteur verijdeld op station van Hasselt

Conducteur overvallen op station Hasselt
Conducteur overvallen op station Hasselt

Een man op het station van Hasselt heeft deze week een overval op een treinconducteur verijdeld. Een dief trachtte geld uit handen van de treinbegeleidster te grissen. NMBS laat weten dat dergelijke overvallen niet vaak voorkomen, maar dringt aan op nultolerantie ten opzichte van de daders.

De conducteur van de NMBS was deze week het slachtoffer van een overval op het station van Hasselt waar een dief geld uit haar handen trachtte te grijpen. Terwijl de vrouw bij de poging viel en licht gewond raakte, kon een aanwezige op het station voorkomen dat de dief wegkwam. De getuige hield de dader tegen tot de veiligheidsagenten van Securail het overnamen.

De 41-jarige verdachte uit Sint-Truiden zou zich agressief gedragen hebben toen de veiligheidsagenten en politiemensen van de zone LRH hem arresteerden, meldt het Nieuwsblad.

Cash voorraad is beperkt

NMBS vertelt bij monde van perswoordvoerder Dimitri Temmerman dat dergelijke overvallen niet vaak voorkomen, alhoewel conducteurs geld bij zich dragen van passagiers die op de trein een kaartje kopen. De NMBS-woordvoerder zegt dat de cashvoorraad van conducteurs steeds verder afneemt, omdat er steeds minder kaartjes in de trein verkocht worden. “Dat heeft onder andere te maken met het feit dat er een toeslag gerekend wordt.”

‘Nultolerantie ten opzichte van agressie’

In tegenstelling tot overvallen, die dus zelden voorvallen, is agressie tegenover conducteurs nog steeds wijdverspreid. “Tijdens de training wordt er ook aandacht besteed over hiermee omgegaan moet worden”, vervolgt Temmerman. Hij pleit voor een nultolerantie ten opzichte van dergelijk misstanden. “Wij adviseren onze medewerkers ook een aanklacht in te dienen bij de politie als er agressie plaatsvindt.”

De verdachte van de beroving in Hasselt zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.

Lees ook:

  1. Roemeense bende veroordeeld voor koperdiefstal spoor
  2. Treinspotters vermommen zich en dringen locomotief binnen

Auteur: Jerom Rozendaal