FR NL
Swietelsky Rail Benelux

Swietelsky de volgende die veiligheidscharter Infrabel en TUC Rail onderschrijft

Swietelsky introduceerde tevens het BSAFE-veiligheidsplatform. 2022, Kenneth Steffers / ProMedia

Swietelsky Rail Benelux heeft deze week het veiligheidscharter Infrabel en TUC Rail getekend. Ceo John Weijtmans en veiligheidsdeskundige Rutger Den Drijver waren de ondertekenaars namens het bedrijf, dat de volgende in een lange reeks van firma’s is de reeds hun handtekening hebben gezet.

Vorige week deed Strukton Rail Belgium hetzelfde. Tot de ondertekenaars behoren tevens bedrijven als Siemens. Swietelsky Rail Benelux maakte van de gelegenheid gebruik om tevens hun BSAFE veiligheidsplatform onder de aandacht te brengen bij Infrabel.

De website van het platform ging eind vorig jaar de lucht in. Via BSAFE wisselen aangesloten bedrijven kennis en ervaring uit over veilig werken in de bouw- en infrasector.

“De aanleiding voor het oprichten van het veiligheidsplatform was dat we vanuit Swietelsky merkten dat we het veiligheidsbewustzijn op onze bouwplaatsen alleen konden verbeteren als we dat samen met onze partners zouden doen”, zei Den Drijver, verantwoordelijk voor zaken op het gebied van veiligheid en gezondheid, afgelopen oktober in gesprek met zusterpublicatie SpoorPro.

“Zodoende hebben we als het ware een extra schil om het programma gelegd en daaruit is het platform ontstaan. Niet alle bedrijven zitten op hetzelfde niveau of dezelfde trede van de ladder. Dat is uiteraard niet erg, maar je wilt wel dat je met elkaar een ontwikkeling maakt”.

“Je kan de zaakjes zelf wel op orde hebben, maar hoe zit dat bij andere bedrijven”, vult Niek Lentink, directeur projecten BeNeLux, aan. Met het stichten van het BSAFE veiligheidsplatform is vervolgens de keten bij elkaar gebracht en veel energie gestoken in het leren van elkaar en delen met kennis en ervaring.

Het hele verhaal lees je terug op SpoorPro.

Auteur: Nick Augusteijn