FR NL
Mikołaj Wild, president of CPK and Nicolas Puiggari, director for international affairs from the Administrador de Infraestructuras Ferroviarias

CPK tekent overeenkomst met Spaanse hogesnelheidsspoorwegdeskundige ADIF

Central Transport Hub (CPK), dat een geïntegreerd vervoersknooppunt bouwt met nieuwe hogesnelheidslijnen in Polen, heeft een overeenkomst getekend met de Spaanse spoorweginfrastructuurbeheerder ADIF. Het doel is om de strategische samenwerking tussen de twee entiteiten te verbeteren bij het bevorderen van het hogesnelheidsspoornetwerk in Polen.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst zullen CPK en ADIF samenwerken aan verschillende initiatieven. Deze initiatieven omvatten gezamenlijke trainingsprogramma’s gericht op de liberalisering van de spoorwegmarkt, evenals het coördineren van studiebezoeken om zich te verdiepen in onderwerpen zoals de installatie van rails op hogesnelheidslijnen, modernisering van signaleringssystemen en upgrades van de telecommunicatie-infrastructuur. Daarnaast zal het partnerschap wederzijds technisch overleg omvatten om te helpen bij de vooruitgang en modernisering van het spoornetwerk, waaronder de implementatie van een 2x25kV tractie-energiesysteem.

De samenwerking tussen Polen en Spanje op het gebied van hogesnelheidstreinen in Polen komt voort uit een memorandum van overeenstemming dat in mei 2021 werd ondertekend door Marcin Horała, gevolmachtigde van de regering voor CPK, en Raquel Sánchez, minister van Vervoer, Mobiliteit en Stedelijke Agenda van het Koninkrijk Spanje. “Deze samenwerking heeft geresulteerd in de ontwikkeling van onze HSR-standaarden, die we nu delen met onze partners in de CEE-regio”, zegt Mikołaj Wild, CEO van CPK.

Tijdens hun samenwerking hebben CPK en ADIF al verschillende gezamenlijke activiteiten ondernomen, waaronder het oprichten van een werkgroep gericht op de implementatie van hogesnelheidstreinen in Spanje en de liberalisering van de spoorwegmarkt. Door deze samenwerking met ADIF wil CPK meer inzicht krijgen in kritieke aspecten van de ontwikkeling van het hogesnelheidsnetwerk in Polen, waaronder effectief onderhoud en beheer van hogesnelheidslijnen binnen een geliberaliseerde spoorwegmarkt. De nadruk ligt ook op het bereiken en handhaven van hoge veiligheids- en efficiëntieniveaus in het vervoer.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com