FR NL

Zwitserland verlengt de ERA-vergunningen voor treinen door de EU met nog een jaar

Zwitserland en de Europese Unie (EU) zijn overeengekomen om hun samenwerking met het Europees Spoorwegbureau (ERA) te verlengen tot 31 december 2024. Op grond van deze overeenkomst is het ERA verantwoordelijk voor de toelating van voertuigen, de veiligheidscertificering en de ERTMS-goedkeuring langs de baan voor treinen die in de hele EU rijden.

De overeenkomst werd in 2019 in de hele Unie geïmplementeerd, maar had voor Zwitserland een jaarlijkse looptijd. Tot nu toe is de overeenkomst elk jaar verlengd, maar er is enig pessimisme over de situatie in 2024 ontstaan omdat de Helvetische Federatie probeert om de overeenkomst permanent te maken. Tijdens de onderhandelingen begin 2023 beweerde Zwitserland dat de voorwaarden die de EU stelde om dit te bereiken het land te dichtbij zouden brengen. Aan de andere kant zou het ontbreken van een dergelijke overeenkomst betekenen dat Zwitserland met elk EU-land autorisatieprocedures zou moeten doorlopen.

Het document werd op donderdag 14 december ondertekend door Kristian Schmidt, directeur Landvervoer bij de Europese Commissie, en Peter Füglistaler, directeur van het Zwitserse Federale Bureau voor Vervoer (FOT). Wat Zwitserland betreft, vermeldde het FOT dat de samenwerking met de ERA de administratieve kosten voor Zwitserse bedrijven vermindert. De volledige toetreding tot de ERA blijft het Zwitserse doel, aldus de FOT. Het lijkt er echter op dat verdere discussie nodig is voordat een definitieve overeenkomst kan worden bereikt.

Dit artikel werd voor het eerst gepubliceerd in onze zusterpublicatie RailFreight.com

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com