FR NL

Eerste door Siemens gebouwde Piccadilly-lijntrein wordt getest

Siemens Mobility is momenteel bezig met het testen van de aankomende Piccadilly Line treinen, waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel de testbaan als een klimaatkamer in Duitsland en Oostenrijk. Het is de bedoeling dat deze nieuwe treinen vanaf 2025 in Londen gaan rijden, waarmee de huidige vloot uit de jaren 1970 wordt vervangen. De Piccadilly-lijn is een integraal onderdeel van de Londense metro en bedient belangrijke bestemmingen zoals Heathrow Airport, West End en St Pancras International.

In Wegberg-Wildenrath, Duitsland, ondergaat de eerste testtrein die speciaal is ontworpen voor de Piccadilly-lijn van Transport for London (TfL) dynamische tests op een speciale testbaan. Deze tests zijn bedoeld om de acceleratie- en remcapaciteiten van de trein te demonstreren en om geluids- en trillingsbeoordelingen te ondergaan. Intensieve tests zijn aan de gang ter voorbereiding van de aankomst van de eerste trein in Londen volgende zomer. De volgende fasen omvatten verdere tests en integratie voordat de nieuwe treinen in 2025 in Londen in gebruik worden genomen.

Om ervoor te zorgen dat de treinen van de Piccadilly Line bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden, is een formatie van drie wagons getest in een gespecialiseerde klimaatkamer. De tests waren ontworpen om de effecten te beoordelen van extreme omgevingstemperaturen variërend van -15°C tot 40°C, een zonnebelasting van 600W/m2, blootstelling aan ijs en hoge windsnelheden tot 100 km/u. Om de ervaring van de passagiers te begrijpen, werden er op strategische plaatsen monitoren geplaatst die de vochtigheid en de temperaturen in de wagons meten.

Nieuwe metrotreinen

De nieuwe Piccadilly-lijntreinen van Siemens Mobility, die deel uitmaken van de Inspiro-familie van metrotreinen, beloven passagiers een verbeterde reiservaring. Deze nieuwe metrotreinen, met doorloopbare wagons met airconditioning en een verbeterde toegankelijkheid, zullen de capaciteit naar verwachting met ongeveer 10% verhogen. Ze zijn ook lichter dan hun voorgangers, waardoor ze energiezuiniger zijn en forenzen soepeler kunnen reizen. Bovendien zullen alle treinen in deze vloot worden uitgerust met CCTV in de wagons.

Siemens Mobility is actief betrokken bij de bouw van 94 Piccadilly Line treinen voor Transport for London (TfL). Bijna de helft van deze treinen wordt geassembleerd in de nieuwe treinfabriek in Goole, in de East Riding of Yorkshire. De start van de werkzaamheden op deze Britse locatie staat gepland voor volgend jaar. De ontwikkeling van het spoordorp dat bij dit project hoort, krijgt een aanzienlijke investering van tot wel 200 miljoen pond (229 miljoen euro ongeveer).

Siemens Mobility benadrukt de cruciale behoefte aan kapitaalinvesteringen van de overheid op lange termijn om dergelijke infrastructuurverbeteringen in stand te houden. Het bedrijf pleit voor voortdurende verbeteringen en wil het succes van de Piccadilly-lijn repliceren op de Bakerloo-lijn. Dit houdt in dat de huidige 51 jaar oude treinen vervangen moeten worden en dat het wagenpark en de signaleringssystemen verder gemoderniseerd moeten worden om de veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen. Siemens Mobility benadrukt echter dat deze cruciale verbeteringen afhankelijk zijn van de voortdurende kapitaalinvesteringen van de overheid, met verwachte steun vanaf april 2024. Afhankelijk van de financiering door TfL is Siemens Mobility ook in staat om nieuwe treinen voor de Bakerloo-lijn te produceren in de fabriek in Goole.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com