FR NL
PJM was commissioned to manufacture the instrumented wheel- sets and carry out the approval tests in the specialist areas of vehicle dynamics and brakes.

PJM levert geïnstrumenteerde wielstellen en tests voor de nieuwe wagons van ČD

In een samenwerkingsverband tussen Siemens Mobility en Škoda Transportation heeft PJM de opdracht gekregen om geïnstrumenteerde wielstellen te produceren en testritten uit te voeren voor de nieuwste passagierswagons van České dráhy (ČD). De bestelling van 180 Viaggio Comfort-passagierswagons is een strategische stap in de modernisering en uitbreiding van de vloot van České dráhy (ČD) van de Tsjechische Spoorwegen.

PJM, een Oostenrijkse systeemspecialist voor spoorvoertuigen, zal toezicht houden op de spoortests voor de nieuwe passagierswagons die bestemd zijn voor de Tsjechische Spoorwegen (ČD). Het bedrijf werd door Siemens Mobility geselecteerd om de meetwielstellen te produceren en de testritten uit te voeren. Deze meetwielstellen, die vorig jaar zijn voltooid, zijn ingezet voor de eerste testritten die in december 2023 beginnen. De testfase zal naar verwachting tot mei duren en het hele Oostenrijkse spoorwegnet bestrijken. De testritten omvatten evaluaties op het hogesnelheidsgedeelte van de Westbahn en in alpine terrein in Tirol, waarbij het rijgedrag en de remmen worden onderzocht bij snelheden tot 230 kilometer per uur en in extreme winterse omstandigheden.

Terwijl Siemens Mobility de leiding heeft bij het ontwerp en de productie van de nieuwe passagiersrijtuigen, is PJM in Graz verantwoordelijk voor het ontwerp en de productie van de kritieke meetwielstellen. Bovendien diende Graz als locatie voor het opzetten van de voertuigtests in het remgedeelte, terwijl Wenen een sleutelrol speelde bij het opzetten van de rijtechnologie in samenwerking met de technische meetgroep van ÖBB. PJM is als erkend testcentrum (volgens ISO/IEC 17025-normen) verantwoordelijk voor de meetcampagne.

Deze nieuwe voertuigen zijn bedoeld om het comfort en de voorzieningen voor passagiers te verbeteren, met standaardvoorzieningen zoals Wi-Fi, frequentie-doorlatende ramen voor een stabiele ontvangst van mobiele telefoons, een informatiesysteem aan boord en elektronische stoelreservering. Bovendien zijn de rijtuigen uitgerust met een kinderbioscoop en ruimte voor 12 fietsen, om tegemoet te komen aan verschillende behoeften en voorkeuren van passagiers.

Verder lezen:

Dit artikel is automatisch vertaald vanuit het Engels naar het Nederlands.

Auteur: Emma Dailey

Bron: RailTech.com